tiistai 1. toukokuuta 2018

VappubuffetNyt olisi tämän vuoden vappu takanapäin ja juhlinta tapahtui oikein rauhallisissa merkeissä. Ystäväpariskunta tuli syömään ja heidän pikku sankari väsytti itsensä tehokkaasti ilmapallojen kanssa touhutessa. Me aikuiset puolestaaan söimme itsemme tainnoksiin, kun olin taas vähän innostunut laittamaan ruokaa. 

Ideana oli, että pöytä näyttäisi jotakuinkin samalta kuin valmiissa vappubuffetissa. Tarjolla oli siis paljon kaikkea, jokaiselle jotakin. Pakko kyllä myöntää, että itsetehtyinä ei tainnut olla kuin jälkkäriosuuden masaliisa, mutta ehkä näin vappuna saa mennä vähän helpommalla. Myös kattaus oli leikkimielisen vappumainen eli tiskissä säästettiin ja herkut nautittiin värikkäiltä pahvilautasilta. Toisaalta ne tuovat myös enemmän iloa ja väriä kattaukseen kuin tavalliset astiat.

Pidimme buffetpöytämme pääpainon kylmissä ruoissa, sillä niistä ihmiset pitävät yleensä aina eniten. Sieltä löytyi siis monia eri silakoita ja kaloja, kaalisalaattia, mätitahnalla kuorrutettuja munia, juustoja, hedelmiä, vihanneksia, croisantteja sekä wasabi-surimi täytteisiä tortillarullapaloja. Lämpimällä puolella oli tahmeita bbq-kananuijia ja chilimajoneesia. Jälkkärinä tarjoiltiin miehen leipomaa masaliisaa ja kinuskidonitseja. Löysin pakastealtaasta paistovalmiita donitseja, jotka kuorrutin ihanalla kinuskikastikkeella. Mukavan tahmeaa ja helppoa.

Kaikilla oli mukavaa, ja ainakin kaikki saivat vatsansa täyteen. Sehän se on pääasia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti