perjantai 19. elokuuta 2022

Rapujen juhlaa






Olimme miehen kanssa eilen rapujuhlissa! Olen ollut rapujuhlissa vain kerran aiemmin, joten olin aivan innoissani. Pöytä oli koristeltu kauniisti rapujuhlien tyyliin ja päähän sai ravunsakset, jotta pääsi oikeaan tunnelmaan. Viime vuonna meillä oli sadonkorjuujuhla, mitähän ensi vuonna keksitään?

Rapujuhlissa pääosassa on tietysti ne ravut, mutta ne ovat sen verran työläitä, että päätimme nautiskella ne vain alkuruokana leivän kera. Pääruoaksi oli kaikkea pientä tapastyyppisesti, ja itse tein siihen pari suolaista piirakkaa sekä ruokaisan salaatin. Jäljittelin hieman nizzan salaattia, mutta omalla otteella. Piirakoiksi tein savulohipiirakan sekä kasvispiirakan. Ruokaa oli aivan yltäkylläisesti ja herkuista saa nauttia vielä tänäänkin. 







Jälkkäriäkin pitää aina tottakai olla, ja halusin tehdä jotain mustikoista, mutta mustikkapiirakka tuntui jotenkin liian arkiselle. En kuitenkaan päässyt piirakka-ajatuksesta yli, joten tein sen vain kakun muotoon, jolloin se tuntui juhlavammalta. Ohjeessa oli alunperin käytetty mangorahkaa, mutta itse pidän enemmän sitruunasta. Tosin sitruunan makua olisi pitänyt vielä olla enemmän, eli kannattaa lisätä ainakin 1-2 sitruunan mehu tai kuorta raastettuna. Jätin myös lemon curdin pois, sillä en tykkää siitä. Ei se tässä olisi varmaan juurikaan maistunut läpi, mutta sitä myytiin vain isossa purkissa, niin se loppu purkki olisi jäänyt turhaan jääkaappiin pyörimään. Onko sinulla tapana muokata reseptejä?


Mustikka-juustokakku piirakka (pellillinen tai 2 pyöreää irtopohjavuokaa)

250 g voita
2 dl sokeria 
3 munaa
200 g rahkaa
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl glut. vaaleaa jauhoseosta tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl perunajauhoa
1,25 dl kuumaa maitoa

400 g mustikoita

Täyte:
1 prk Valion sitruunarahkaa (tai mango)
3 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoa
(2 rkl lemon curdia)
+ sitruunaa, jos tahdot enemmän makua

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan rahka, jauhoseos ja kuuma maito. Kaada taikina syvälle pellille tai jaa se kahteen irtopohjavuokaan. Ripottele päälle reilusti mustikoita ja vatkaa täyte. Kaada täyte tasaisesti ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. 


4 kommenttia:

  1. Minä rakastan rappujuhlia, juuri rapujen takia. Mutta tuo mustikka-juustokakku kuulosti niin herkulliselle, että on pakko itsekin tehdä. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea tehdä mustikkapiirakasta kakku! Ja koristelit sen todella kauniisti. Noissa juhlissa eivät herkut loppuneet kesken, todellakaan! T. Riitta reissaa

    VastaaPoista
  3. Nälkä tässä tulee kun katsoo kuvia...

    VastaaPoista
  4. Oi kuinka herkullisia kuvia ja upeat esillepanot. Itse en ole koskaan ollut rapujuhlissa, ehkä joskus vielä :)

    VastaaPoista