tiistai 2. elokuuta 2022

Kesän tuoksuja


Tämäkin keskikesän juttu on jo hetkisen odottanut yöpöydän laatikossa, mutta parempi kai myöhään, kuin ei milloinkaan.

Muistaako kukaan, kun innostuin viime vuonna tekemään laventelista huonetuoksua? Nyt kun syreenit kukkivat, hullaannuin niiden tuoksusta ja halusin säilöä sitä talven varalle. Lähdin kesäiltana keräämään korillisen syreenin kukintoja, ja samalla eteeni osui myös pahamaineinen kurtturuusu. Tuumin hetken, ja totesin, että pitää sitäkin kokeilla.

Tämä siis oli kokeilu isolla k:lla, sillä en löytänyt mistään tietoa syreenin tuoksun vangitsemiseen. Näin kuitenkin parhaaksi tehdä samoin kuin laventelinkin kanssa eli kukinnot kannelliseen lasipurkkiin ja päälle puhdasta viinaa. Kansi kiinni ja annetaan olla vähintään viikko pimeässä kaapissa. Purkkeja kannattaa käännellä tai sekoitella päivittäin.




Viikon jälkeen oli totuuden hetki. Ruusupurkkiin oli liuennut kaunis punainen väri ja hento ruusun tuoksu. Syreeni puolestaan oli ällöttävän ruskeaa ja haisi kammottavalle. Eli syreeniä pitää nuuskia vain se pieni hetki kesässä, pullotettua sitä ei saa. Mutta tulipahan kokeiltua.

Ruusuun lisäsin ihan pari tippaa eteeristä ruusuöljyä, jotta sain voimistettua tuoksua. Pullotin ruusu- ja laventelituoksut pieniin suihkepulloihin, jotta niitä on sitten helppo suihkia sinne tänne. Laventeli sopii rauhoittavuutensa vuoksi hyvin makuuhuoneeseen ja ruusua ajattelin käyttää kylpyhuoneessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti