maanantai 31. lokakuuta 2022

SiksakMinulla on kotona iso laatikollinen kankaita - osan olen perinyt mummulta ja osan itse ostanut. Järjestelin kangaslaatikkoani ja erottelin sieltä kankaat, jotka sopivat sisustukseen. Ajatuksenani oli ommella tyynyliinoja sekä astiapyyhkeitä, jotta kankaat tulisi hyötykäyttöön.

Kun aloin leikellä kankaita sopiviksi paloiksi, niin sain huomata, että ne olivatkin liian pieniä. Alunperin tarkoituksenani oli tehdä enemmän tyynyliinoja, ja vain muutama keittiöpyyhe, mutta homma kääntyi yhtäkkiä päälaelleen. Pyyhkeiksi sopivia kaistaleita leikkelin 7 kappaletta ja tyynyliinoja vain neljä. Päätin siis suosiolla jättää tyynyliinat tuonnemmaksi ja keskittyä nyt vain pyyhkeisiin.
Pyyhkeet oli helppo tehdä. Kangasvalintoihini vaikutti esteettisyyden lisäksi kankaiden materiaali, eli että ne olisi puuvillaa, jolloin ne voi huoletta pestä 60 asteessa. Leikattuani 50x60 cm paloja huolittelin kaikkien kankaiden reunat siksakilla, jonka jälkeen käänsin reunat kahdesti, jotta lopputuloksesta tulisi siisti. Helpoin on taittaa ensin vastakkaiset reunat, ja kun ne on ommeltu, niin sitten taittaa vasta toiset reunat. 

Pyyhkeissä pitää olla tietysti myös joku millä ne voi tarvittaessa ripustaa. Kankaiden lisäksi minulla on jemmassa iso pussillinen kaikenlaisia nyörejä ja naruja, joiden joukosta etsin sopivat. Yhteen tuli pitsinen lenkki, kahteen sydännarut ja loppuhin tein lenksut vanhasta housun nyöristä. Ompelin ne kiinni aivan lopuksi ja sitten olikin jo valmista. Näistä tuli niin hienoja, että osa päätyy varmasti myös joululahjaksi!


4 kommenttia:

  1. Nämä keittiöpyyhkeet käyvät oikein sisustuselementtinä. Niin pirteän väriset!

    VastaaPoista
  2. Super söpöjä ja värit sopii keittiöön hyvin.

    VastaaPoista
  3. Todella kauniita! Kylläpä ilahtuisin, jos tällaisia tulisi pukin kontista 😊

    VastaaPoista