tiistai 21. helmikuuta 2023

Tuuttipullat


Hyvää laskiaistiistaita! Tänä vuonna kokeilin tuuttipullia, ja ne onnistuikin odotettua paremmin. 
Tuuttipullia varten sinun pitää askarrella foliosta kartion malliset tuet, jotka ovat ontot sisältä. Kartioiden tarkoituksena on tukea pullia, jotta pulla pysyy onttona ja ne saa laskiaispullan tapaisesti täytettyä.

Käytin pulliini Fazerin gluteenitonta pakastepullataikinaa, jonka annoin sulaa rauhassa. Leikkasin yhdestä paketista kuusi pitkää suikaletta, jotka pyörittelin mahdollisimman pitkäksi. Pyörittelin taikinasuikaleen kartion ympärille ja annoin pullien kohota liinan alla ennen paistamista. Lopuksi voitelin ne munalla ja koristelin raesokerilla. Paistettaessa pullia kannattaa pitää silmällä, sillä ne ovat tällä tavoin ohuempia kuin perinteinen pikkupulla.Olin varma, että gluteeniton taikina ei taivu tähän vaan katkeaa koko ajan, mutta olinkin väärässä. Näistä tuli oikeasti tosi nättejä ja mukavan erilaisia. Täytteeksi vaahdotin kermaa, johon sekoitin vadelmahilloa, sillä jotenkin tuntui vaikealta täyttää näitä kahdella eri täytteellä. Tein myös kermavaahto-nutella seoksen, mutta perinteisempi oli kuitenkin enemmän omaan makuuni. Tuuttipullat saa helpoiten täytettyä pursottamalla, mutta jos et vatkaa kermaa ihan loppuun asti, niin saat täytteen myös lusikoitua sisään. 

Suunnittelin näitä leipoessani, että samalla tyylillä voisi tehdä myös suolaisia versioita voitaikinasta ja täyttää ne esimerkiksi kinkku- tai tonnikalatäytteellä. Nam!

6 kommenttia:

 1. Tulipa kivan näköisiä ja aika vähällä vaivalla. Hyvä vinkki !

  VastaaPoista
 2. Hei tää onkin hauska vinkki! Ja ajatuksena jo tuo suolainen versio olis kyllä aika hyvä myös juhlatarjoiluksi! :)

  VastaaPoista
 3. Noita on tullut tehtyä paljon ja varsinkin suolaisia versioita :)

  VastaaPoista
 4. Jokunen vuosi sitten tein itsekin. Voisi kokeilla myös suolaista versiota. :)

  VastaaPoista
 5. Hauska idea, täytyy laittaa mieleen ja kokeilla joskus itsekin! :)

  VastaaPoista