tiistai 14. helmikuuta 2023

Vadelmakuppikakut


Leipominen on minulle eräänlaista terapiaa. Se rentouttaa eikä silloin tarvitse ajatella muuta kuin mittayksiköitä, makuja tai koristelua. Siksi olin itseni paras ystävä ja rentoutin mieltä leipomalla ihania, vaaleanpunaisia vadelmakuppikakkuja.

Minulla oli vaihe, jolloin tein joka tilaisuuteen kuppikakkuja. Silloin sain myös lahjaksi kaksi kuppikakkukirjaa, joita selailin löytääkseni sopivan ohjeen. Nämä on leivottu kirjasta Kuppikakun kaksi puolta, vaihdoin vain vehnäjauhot gluteenittomiin. Ohjeessa luki, että siitä tulee 12-14 kappaletta, mutta tuplasin ohjeen, sillä tiesin, ettei se riittäisi alkuunkaan. Yleensä nimittäin näissä kirjoissa on aika pienet ohjeet tai sitten pitäisi vaan osata tehdä pienempiä kuppikakkuja. 

Kirjassa kuorrute oli maustettu lakritsiuutteella, mutta halusin pysyä vaaleanpunaisessa teemassa, joten sekoitin oman kuorrutteeni tuorejuustosta ja tomusokerista. Värjäsin sen nestemäisellä elintarvikevärillä hennon vaaleanpunaiseksi ja pursotin muffinssien päälle. Viimeisen silauksen kuppikakut sai strösseleistä, vaikka alkuperäisenä ajatuksenani oli pienet sydäntikkarit. Pitäisi aina ostaa heti kun näkee, sillä niitäkään sydäntikkaareita ei enää ollut kun olisin niitä tarvinnut.


Pursottaessa kannattaa aina huomioida, että kuorrutetta tarvitsee olla määrällisesti ainakin tuplasti enemmän. Oli sitten kyse kermavaahdosta tai mistä tahansa kreemistä, niin pursottaessa sitä kuluu enemmän kuin lastalla levittäessä. Mutta nyt hyvää ystävänpäivää kaikille ja rentoutukaa tekin leipoen! Laitan ohjeen tuplattuna, voit sitten pienentää, jos tahdot vähemmän.

Vadelmakuppikakut (gluteeniton) n.20kpl

300g voita
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl glut. Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
6 munaa
2 dl maustamatonta jogurttia
vadelmia

Kuorrute

600 g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
vaniljasokeria
(elintarvikeväriä)

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi jogurtti sekä vadelmat, ja jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja sekoita täyte. Maistele milloin se on hyvän makuista. Pursota muffinssien päälle ja koristele.

Ps. Itse unohdin jogurtin pöydälle ja taikina oli siinä vaiheessa jo vuoissa, mutta hyviä tuli silti!

4 kommenttia:

  1. Vaaleanpunainen teema sopii ystävänpäivään hienosti!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuppikakut, sopivat hyvin tämän viikon teemaan :)

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköisiä kuppikakkuja.

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta ja vinkistä! En olekaan koskaan ajatellut että pursottaessa tarvitaan enemmän, mutta näin kun sen toinen "ääneen sanoo" kappas sehän käy järkeen. Ei se ihme, että aina on tuntunut olevan liian vähän pursotettavaa! :D

    VastaaPoista