maanantai 4. joulukuuta 2023

Valot ja pallot



Joulun koristeellisuus saapui tänä vuonna maltillisesti. Olisin halunnut uuden kuusen, mutta siihen ei ollut varaa, joten valkoisella mennään. En kuitenkaan viitsinyt ostaa ihan halvinta, jossa kolme oksaa sojottaa eri suuntiin ja seuraavana vuonna nekin vähät putoaa pois. 

Uusi kuusi oli haaveissa vain siksi, että olisin halunnut tällä kertaa vihreän joulupuun. Ei siksi, että se imitoisi oikeaa kuusta, vaan siksi, että olisin saanut kuusesta eri näköisen. Lopulta päädyin kuitenkin pystyttämään vanhan kuusen, koska tajusin, että uuden kuusen lisäksi olisin halunnut tietysti myös uudet, eriväriset koristeet. Minulla on tapana koristella kuusi aina saman näköiseksi, koska näin se on aina ollut, mutta nyt halusin jotain muuta. Ja koska en saanut uutta puuta tai koristeita, niin päädyin toisenlaiseen ratkaisuun.




Tänä vuonna en nimittäin laittanut kuuseen mitään muuta kuin valot ja pallot. Jätin koristenauhat ja muut koristeet pois, ja tein pelkistetyn version. Toisaalta se näyttää mielestäni alastomalta, mutta toisaalta tykkään sen yksinkertaisuudesta. Alun perin olin ajatellut kuusen vitriinin viereen niin, että se näkyisi heti kun tulee ovesta sisään. Päädyin kuitenkin laittamaan sen tv:n viereen, koska vitriinin päällä oli jo valot, niin muutoin kaikki valoisuus olisi ollut yhdellä seinällä. Ja toisaalta, tuossa sen näkee kivasti samalla kun katsoo telkkaria.

Kuusen lisäksi jouluisuutta luo ruokapöydällä oleva hyasintti-asetelma. Sekin on hyvin yksinkertainen ja pelkistetty, mitä ihmettä minulle on tapahtumassa? 



1 kommentti: