lauantai 16. joulukuuta 2023

Joulun tuntua



Olen yrittänyt tänä viikonloppuna tehdä jouluisia juttuja. Eilen kävin Hakaniemen kauppahallissa etsimässä herkkuja ja sen jälkeen suuntasin Tuomaan markkinoille.

Kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa Tuomaan markkinoilla, mutta en ehtinyt silloin laisinkaan syömään puuroa. Tällä kertaa se oli ehdoton tavoitteeni - ja sen saavutin. Suuntasin heti puurokojulle, josta otin riisipuuroa rusinakiisselillä sekä punaviiniglögiä. Kun herkut oli nautittu niin oli jo niin kylmä, että markkinat jäi muilta osin kiertämättä. Toisaalta ei olisi kyllä ollut varaakaan ostella mitään, vaikka kotimaista käsityötä olisikin kiva tukea. Lähdin kuitenkin puuron jälkeen takaisin kotiin. 

Jotenkin mielestäni näiltä markkinoilta puuttuu sellainen tunnelma. Kaikilla on vain kiire ja hoppu, eikä siellä ole sellaista joulufiilistä yhtään. Pidän paljon enemmän Tallinnan joulumarkkinoista, mutta sinne asti ei viitsi ihan pelkkien markkinoiden takia lähteä. Kuinka ihanaa olisikaan päästä joskus keski-eurooppaan jonnekin oikein isoille ja tunnelmallisille joulutoreille!




Tänään olin joulukonsertissa. Kävin muutaman vuoden tauon jälkeen kuuntelemassa Ylioppilaskunnan laulajien perinteisen joulukonsertin Johanneksen kirkossa. Se on aina yhtä kaunis ja siitä tulee kyllä vähän joulumieltä. Pidän siitä, että heillä on ohjelmistossa tuttuja joululauluja ja jos joku on sitä mieltä, että joulukonsertit tai kuoroesitykset ovat tylsiä, niin Ylioppilaskunnan laulajien ei ainakaan ole. Esitykseen kuuluu erilaisia muodostelmia ja koreografioita esityksen aikana, ja valaistuksella on myös iso merkitys. Tällä kertaa tykkäsin ihan todella paljon kun mukana oli myös puhallinsoittaja. Jukka Porka soitti saksofonia ja se yhdistyi kuoroon todella miellyttävästi. En ollut ennen edes tajunnut pitäväni niin paljoa puhallinsoittimista!

Olen tässä myös miettinyt joulun ohjelmaa, ja todellakin yrittänyt olla stressaamatta sitä. Luin jostain hyvän tekstin jossa sanottiin, että joulu tulee kaikille kaikesta huolimatta. Se tulee sureville, yksinäisille ja muille elämän kolhimille. Jo parina aiempanakin vuonna minulla on ollut vaikeuksia löytää joulusta joulun tuntua, joten en oleta sitä löytyvän nytkään. Teen vain hyvää ruokaa, joka ei välttämättä ole jouluista ja käyn haudalla. Lisäksi haluasisin ehkä käydä aattona tai joulupäivänä laulamassa kirkossa kauneimpia joululauluja, mutta en lyö mitään lukkoon. Sen näkee sitten millä fiiliksellä on ja minne tekee mieli mennä. Joulu on onneksi kerran vuodessa vaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti