keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Vinkki vitonen

 


Järjestin viikko sitten itsenäisyyspäivänä työntekijöilleni pikkujoulut ja ajattelin nyt jakaa teille omat vinkkini onnistuneisiin illanistujaisiin. Vielä ehdit viettää pikkujouluja tyttöporukalla tai vinkit voi kerätä talteen myöhempää varten!

Ensinnäkin mieti mihin haluat panostaa: syötäviin, juotaviin, koristeluihin, ohjelmaan vai johonkin muuhun. Itse panostan aina tarjottaviin ja pienelläkin rahalla tai vaivalla saa luotua näyttäviä juttuja. Muista myös huomioda vieraiden ruokavaliot, jotta jokaiselle olisi syötävää. Mieti myös haluatko ruokaisampaa tarjoilua vai pelkkää pikkusuolaista.

Tällä kertaa en voinut laittaa kaikkein kalleinta gourmetia pöytään, mutta aika monenlaista naposteltavaa oli silti. Herkkupöydästä löytyi dippivihanneksia ja leipätikkuja kolmella eri dipillä, sipsejä, juustoja, suolakeksejä, suklaakonvehteja sekä sacherkakkua. Koristeluita oli vain muutaman suomenlipun ja drinkkilasien sateenvarjojen verran, mutta se oli ihan riittävän juhlavaa. Ehkä se on kuitenkin enemmän mielentila kuin tuhat ilmapalloa.




Vieraiden tullessa tarjoilin lämmintä punaviiniglögiä ja illan mittaan jokainen sai ottaa boolia niin paljon kuin mieli teki. Booli oli mieheni kehittelemä resepti cosmopolitanista, joka on lempidrinkkini. Se toimii aina yhtä hyvin ja kaikki kehuivat sitä.

Booli aikuisempaan makuun

1,5 l karpalomehua
0,5 l spriteä
1 dl tequilaa
0,75 dl triple sec
 3-4 limeä puristettuna

Koristeeksi granaattiomenan siemeniä sekä limesiivuja. Puolikkaasta litrasta 
karpalomehua kannattaa tehdä booliin jääpaloja.


Toinen vinkkini on, että keksi edes yksi ohjelmanumero, jotta saat tarvittaessa "jään murtumaan". Meillä ohjelmanumerona toimi teeman mukaisesti piparitalojen koristelu. Löysin Flying Tiger Copenhagenista pikkuisia piparitaloja, ja jokainen sai koristella omansa. Jotkut pysyivät pystyssä, toiset eivät! Lisäksi pelasimme lautapelejä ja katsoimme tietysti Linnan juhlia, kuten kunnon itsenäisyyspäivään kuuluu.

Kolmas ja ehkä tärkein vinkkini on, että rentoudu itse. Jos emännöit tai isännöit illanistujaisia, niin kukaan ei halua, että touhotat kokoajan keittiössä ja täytät tiskikonetta. Laittaudu, rentoudu, nauti ja juhli muiden kanssa! Tiskit ja muruset lattialta ehtii hoitaa huomennakin. 



1 kommentti:

  1. Kuulostaa niin kivoilta juhlilta ja tuo kolmas vinkki on kyllä niin totta. Tutussa porukassa voi hyvin ottaa vähän rennommin.
    Mukavaa joulunaikaa sinulle.

    VastaaPoista