sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Kaksi huonetta ja keittiö

Näkymä ulko-ovelta parvekkeelle


Keittiö on heti oven vieressä

Näkymä keittiöstä olohuoneeseen


Nyt asunto on vihdoin siinä mallissa, että voin näyttää teille vähän millaista täällä on. Tällä viikolla saapui sohva ja loputkin tavarat ovat löytäneet paikkansa. Kodiltahan tämä ei vielä tunnu, mutta ehkä sitten ajan kanssa. Ennemminkin on sellainen olo, että majailen nyt määrittelemättömän ajan jonkun toisen kotona. Täällä ei tuoksu oikealta kun tulee ovesta sisään eikä vain yksinkertaisesti ole sellaista kodin tuntua. Mutta yksi asia mistä olen iloinen on se, että mies ehti nähdä tämän asunnon. Meidänhän piti muuttaa asumuseroon tähän samaan taloyhtiöön, mutta vain eri rappuihin. Mies oli siis mukana valitsemassa tätä asuntoa ja se tuntuu jotenkin lohduttavalta. Hän tietää mistä minut löytää.

Sohva on Veken Floss 3-istuttava sohva petroolin värisenä. Alunperin ajattelin ostaa vuodesohvan, mutta ne olivat niin rumia, etten voinut ottaa sellaista. Seuraava kriteerini oli, että siihen mahtuu makaamaan, jotta siinä voi tarvittaessa yöpyä yön tai kaksi. Tällä hetkellä sijoitin sohvan keskelle olohuonetta, jotta se vähän jakaisi tilaa. Ainahan sohvan ja tv:n paikkaa voi vaihdella, jos alkaa kyllästyttää. Yllätyin itsekin sohvan värivalinnasta, mutta kun se saapui niin tajusin, että sehän sopii täydellisesti ruokapöydän korkeisiin tuoleihin. Ruokapöytä puolestaan on nyt aivan liian iso ja kulmikas eikä sovi sohvan kanssa mielestäni yhtään. Tarkoituksena on jossain kohtaa hommata pyöreä pöytä, mutta se ei ole kiireellisyys luokituksessa ihan ensimmäisten joukossa.

Näkymä parvekkeen ovelta eteiseen

Makuuhuoneen vaaleanpunainen seinä näkyy kivasti myös olohuoneeseen




Näkymä parvekkeen ovelta keittiöön


Seuraavaksi olisi tarkoitus saada keittiön seinämä kuntoon. Tuohon sivutason päälle olisi tarkoitus laittaa jonkinlaista hyllyä tai kaappia, jotta saisi tavaroita pois pöytätasoilta. Makuuhuoneeseen on tulossa jossain kohtaa seinäpeili, olohuoneeseen pyöreä karvamatto ja sitten tietysti kaikki taulut ja muut koristukset puuttuu vielä täysin. Nyt täällä on jo kuitenkin sen näköistä, että tammikuussa voi alkaa miettimään tupareita. 

Pidän tässä asunnossa siitä, että olohuone on avara ja täynnä vaihtoehtoja. Pidän vaaleanpunaisista seinistä ja siitä, että kaikki seinät eivät ole ikkunallisia, jolloin on enemmän mahdollisuuksia asetella esimerkiksi vitriinejä. Tosin huomaan kyllä eron, kun vanha koti oli läpitalon huoneisto. Siellä valo tulvi sisään ihan eri tavalla. Parveke kuuluu myös suosikkeihini, mutta se saa odottaa ensi kevättä ja kesää, sillä nyt se toimii vain varastona. En viitsinyt laittaa sinne vielä edes valoja, ensi syksynä sitten. 


Makuuhuone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti