tiistai 9. tammikuuta 2024

Kohti sujuvampaa arkea

 


Sain tupareita varten kotia taas vähän valmiimmaksi. Juuri ennen joulua saatiin seinälle vihdoin asioita kuten makuuhuoneeseen peili, eteiseen koiralle naulakko, kasviamppeleita kattoon, käytävälle taulu ja keittiöön seinäkaapit. Näistä useimmat helpottivat myös arjen sujuvuutta, sillä esimerkiksi koiran tavarat pyörivät muutosta asti eri puolilla eteisen lattiaa. 

Keittiön seinäkaapit sain kaverilta tuparilahjaksi, mutta sain ne jo ennakkoon, jotta ehtisin saada ne juhliin mennessä seinälle. Kaapit ovat Jyskin Malling -kaapit, ja ne täydensivät mielestäni keittiönurkkausta juuri sopivasti. Niillä sai paitsi lisää säilytystilaa, niin ne myös sopivat täydellisesti senkin ja vitriinin jatkeeksi. 

Alunperin ajatuksenani oli, että tuohon kaappien väliin tulisi vielä avohylly, mutta nyt tässä kaappien kanssa elettyäni olenkin tullut toisiin aatoksiin. Siihen väliin sopii mielestäni nyt paremmin jokin taulu tai vaikka kello, jotta tila pysyy avoimena. Hyllyn kanssa siitä voisi tulla ehkä liian tukkoisen näköinen, ja tuonne vasemmalle puolelle mahtuu vielä hyllyjä, jos niitä tarvitsee. Olen ihan vähän suunnitellut siihen kohtaan sellaista String-hyllyä, mutta aika näyttää.





Tv:tä ei vielä laitettu seinälle, koska en ole 100 prosenttisen varma olohuoneen järjestyksestä. Jossain vaiheessa haluan sen kyllä seinälle, jotta saan tasolle kasveja ja muita somisteita, mutta sen aika on vasta sitten kun ruokapöytä on vaihtunut pyöreäksi. Silloin vasta näkee olohuoneen todellisen luonteen. 

Nyt tällä hetkellä täältä ei oikeastaan puutu mitään, joten on aikaa keskittyä tavaroiden järjestelyyn. Olen alkanut organisoimaan vaatehuonetta toimivammaksi, ja joitakin tavaroita pitää vielä karsia pois. Muuttamisessa mielestäni ehkä ärsyttävintä on tämä ajanjakso, kun tavaroiden paikat eivät ole vielä vakiintuneet eikä omia tavaroita löydä niin helposti kuin vanhassa asunnossa. Onneksi kuitenkin ulkona on vielä pimeää ja ankeaa, niin on aikaa järjestellä ja etsiä tavaroille paikkoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti