sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Omenainen uunipuuro



Kaveri tuli viikonloppuna yökylään ja tänään teimme yhdessä ihanan sunnuntaibrunssin. Aikataulullisesti brunssin rajoja kyllä taas hieman venytettiin, mutta hyvä ruoka ja seura lienee pääasia. Halusin kokeilla munakokkelin ja pekonin rinnalle jotakin erilaista, ja päädyinkin kokeilemaan uutta reseptiä gluteenittomiin sämpylöihin sekä omenaista kaurauunipuuroa. 

En ole kovin suuri uunipuurojen ystävä, mutta kaurapuuroa en ole aiemmin tehnyt uunissa, joten ajattelin antaa sille mahdollisuuden. Ja hyvä niin, sillä tämä puuro maistui aivan uunituoreelle pullalle! Uunipuuro on terveellinen ja helppo aamu- tai iltapala, ja täynnä mahdollisuuksia. 

Uunipuuro oli helppo valmistaa, ja sillä välin ehti hyvin laittaa muut brunssijutut valmiiksi. Voit vaihtaa omenan halutessasi esimerkiksi marjoihin tai jos oikein laiskottaa, niin tuoreiden omenoiden tilalla voit käyttää valmista omensasosetta. Sämpylät onnistui myös, mutta niihin palaan toisella kertaa!



Omenainen kaurauunipuuro neljälle

3 omenaa
3 dl kaurahiutaleita
6 dl mantelimaitoa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl chian siemeniä
2 rkl pellavan siemeniä
1/2 tl suolaa
vaahterasiirappia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja pilko kaksi omenaa paloiksi, sekä kolmas viipaleiksi pinnalle. Sekoita uunivuoassa yhteen omenan palat, kaurahiutaleet, siemenet, maito ja mausteet. Levitä omenaviipaleet puuron päälle ja ripota pinnalle vielä vähän kanelia. Viimeistele puuro vaahterasiirapilla. Paista puuroa noin 25 minuuttia ja nauti! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti