sunnuntai 7. tammikuuta 2024

Tuparit


Eilen viimein pidin tuparit! Puin ylle kesäisen kukkamekon talven pimeyden keskelle ja Taistokin somistautui juhlahuivilla. Itseni lisäksi laitoin pöydän koreaksi ja illan ohjelmana oli tietysti lautapelejä. Tuparit olivat erittäin onnistuneet, ruokaa ja juomaa riitti, ja kaikilla oli hauskaa. Itselläni ainakin oli paras ilta aikoihin!

Tarjottavina tupareissa oli hodaribaari, josta jokainen sai kasata mieluisat hot dogit. Lisukkeeksi oli coleslawta ja jälkkäriksi raikas mansikkatäytekakku. Hodaribaari on kiva idea kun tulee enemmän vieraita, sillä et voi tietää mistä kukin pitää. Näin varmistat, että jokaiselle löytyy syötävää, ja kaiken lisäksi tällaisissa tarjottavissa on helppo varautua monenlaisiin ruokavalioihin. Voit ostaa valmiiksi esim. vegaanisia nakkeja tai gluteenittomia sämpylöitä, jolloin niitä on tarvittaessa helppo tarjoilla ja sinä saat pisteet hyvästä emännöinnistä.





Olen tehnyt hodaribaarin joskus kerran aiemminkin miehen synttäreille. Silloin jokainen sai ottaa nakit ja sämpylät itse, mutta tällä kertaa kasasin ne valmiiksi. Halusin sellaisen muhkean kasan hodareita esille. Täytevaihtoehtoina oli pekonia, kurkkusalaattia, juustoraastetta, jalapenoja, paahdettua sipulia sekä marinoitua punasipulia. Lisäksi oli valikoima erilaisia majoneeseja ja kastikkeita. Täytteitä voit muunnella omien mieltymysten mukaan tai vaihtaa nakit vaikka nyhtöpossuun! 

Coleslaw'n tein tällä kertaa vegaanisena, jotta yksi salaatti käy kaikille vieraille. Tällainen kaalisalaatti kannattaa tehdä ainakin edellisenä päivänä, mieluusti jo paria päivää aikaisemmin, jolloin se ehtii kunnolla maustua. Itse teen coleslaw'n aina mielummin kermaviiliin tai creme fraicheen kuin majoneesiin, mutta perinteisestihän kastikkeen pohjana käytetään juurikin majoneesia. 

Coleslaw on helppo tehdä ja sitä voi muunnella tarpeen mukaan. Punakaalista saat kauniin pinkin kaalisalaatin ja halutessasi omena raikastaa salaattia mukavasti. Sipuleista voit miettiä pidätkö enemmän purjosta vai kenties punasipulista, mutta myös kevätsipulin varsi on erittäin hyvä vaihtoehto. Yrteistä mukaan sopii ainakin persilija ja ruohosipuli, aasialaistyyppiseen kaalisalaattiin taas korianteri. Salaatin makua voit vaihdella kastikkeen avulla - haluatko potkua chilikastikkeesta tai inkivääristä, makeutta hunajasta vai lempeyttä limestä? Tällä kertaa tein colesaw'ni tällaisella reseptillä ja hyvä tuli!

Vegaaninen coleslaw

puolikas kaali
2 porkkanaa
pala purjoa
1 ruukku ruohosipulia
2 prk Oatlyn kaurafraiche
2 tl dijon-sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa, sokeria, pippuria
srirachaa

Pilko kaali, ruohosipuli ja purjo, kuori sekä raasta porkkanat. Sekoita kastike ja lisää se salaattiin. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Anna olla jääkaapissa vähintään yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti