perjantai 27. syyskuuta 2024

Täytetyt kurpitsaveneet


Syksyllä on niin paljon kaikkia mahtavia satokausituotteita, joista oma suosikkini on erilaiset kurpitsat. Rakastan ehdottomasti eniten myskikurpitsaa, mutta spagettikurpitsa tulee heti perässä hyvänä kakkosena.

Tein tällä viikolla kotimaisesta spagettikurpitsasta täytettyjä kurpitsaveneitä. Täytteen tein Hernis-proteiinista, johon itseasiassa tutustuin vasta nyt ensimmäistä kertaa. Hernis on täysin kasvipohjainen tuote, jota löytyy niin rouheena kuin suikaleenakin. Itse kokeilin ensimmäisenä rouhetta.

Hernis oli helppo valmistaa - helpompi kuin soijarouhe - sillä sitä ei tarvinnut erikseen keittää. Tykästyin Hernikseen myös siinä mielessä, että siinä ei ollut niin vahvaa ominaismakua kuten soijassa, eli voit maustaa sen juuri niin kuin haluat. Pidän kyllä soijarouheen ja -suikaleidenkin mausta, mutta ne eivät mielestäni sovi kovin moneen ruokaan.

Herniksen lisäksi laitoin kurpitsaveneisiini tölkkipapuja, tomaattimurskaa, tacomaustetta ja pinnalle juustoraastetta. Täydellinen vaihtoehto kasvisruokapäivään!

Täytetyt kurpitsaveneet

1 spagettikurpitsa
100 g Hernisrouhetta
1 sipuli
0,5 tlk papusekoitusta
1 tlk tomaattimurskaa
1 limen mehu
1 rkl tacomaustetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl chilihiutaleita
(suolaa)
öljyä
fetajuustoa
juustoraastetta

Halkaise kurpitsa pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalle. Valele leikkuupinta öljyllä ja mausta suolalla. Laita kurpitsat leikkuupinta alaspäin leivinpaperin päälle, ja paahda 200 asteessa, kunnes ovat pehmeitä.

Valmista Hernis pussin ohjeen mukaan. Lisää mausteet, limenmehu ja hienonnettu sipuli. Paista hetki. Lisää pavut ja tomaattimurska, maistele ja mausta tarvittaessa. Herniksessä ja tacomausteessa on suolaa, joten älä lisää suolaa ennen maistamista.

Ota kypsät kurpitsat uunista, ja käännä ne oikein päin. Revi varoen kahdella haarukalla kurpitsan sisus spagettimaiseksi. Jätä vähän reunoille, sillä sitä on hauska nyhtää sieltä syödessä. Levitä kastiketta kurpitsaveneisiin, lisää päälle fetaa sekä juustoraastetta, ja paista vielä hetki, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä. Nosta kurpitsan puolikas lautaselle, koristele tuoreilla yrteillä ja haarukoi suoraan suuhusi. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti