tiistai 24. syyskuuta 2024

Todellinen Tallinna

 


Lauantaina kävin pitkästä aikaa Tallinnassa. Vietimme vuoden 2019 joulua miehen kanssa Tallinnassa, mutta oli kiva nähdä kaupunki tällä kertaa ilman lumipeitettä. 

Eckerö Linen m/s Finlandia vei meidät heti aamutuimaan Viron puolelle ja pisteet siitä, että maissa oli kerrankin riittävästi aikaa. Paluulaiva nimittäin lähti vasta puoli seitsemältä illalla, joten maissa ehti olla melkein kahdeksan tuntia. Lähdimme viettämään avustajien aikaistettuja pikkujouluja, eikä meillä ollut mitään ennakkosuunnitelmia, vaan menimme fiiliksen mukaan. Ryhmämme jakautui heti maihin päästyämme kahteen pienempään porukkaan, jotta jokainen sai tehdä sitä mitä halusi.








Meidän kolmen hengen ryhmä lähti kävellen kohti Telliskiveä ja Rotermannia. Oli ihana nähdä ja kokea Tallinnasta muutakin kuin vanha kaupunki, sillä yleensä suuntaan aina sinne. Olen jo kauan halunnut käydä Telliskiven alueella, sillä olen kuullut siitä niin paljon. Siellä oli toinen toistaan sympaattisempia käsityöpuoteja, loputtoman iso antiikkimyymälä ja kesäistä torimeininkiä. Telliskivessä oli myös paljon kuvattavaa sekä läjäpäin trendikkäitä kahviloita ja ravintoloita, mutta meillä ei kuitenkaan ollut vielä nälkä laivan aamupalabuffetin jäljiltä. 

Jatkoimme kaupungilla kiertelyä ja kävelyä, vähän shoppailimme ja lopulta päädyimme päivälliselle restoran Argentiinaan pihville. Oli ihan törkeän hyvää ankkaa! Meillä oli aivan mahtava päivä ja kaiken kruunasi laivalla esiintynyt Uniklubi. En edes tiennyt, että koko bändiä on enää olemassa, mutta olihan se nyt melko nostalgista. Ja oli kyllä kiva, että laivalla oli ohjelmaa. 

Haluaisin ehkä tässä ennen talvea käydä Tallinnassa uudestaan, sillä tuntuu, että kuitenkin jäi niin paljon näkemättä. Museot ja näyttelytkin nimittäin kiinnostaisi, ja haluaisin vain valokuvata Tallinnaa lisää. Tuntuu, että ensimmäistä kertaa näin Tallinnan - ja se todellisuus ei todellakaan ollut siellä vanhassa kaupungissa.








1 kommentti:

  1. Miusta tuntuu, et todella moni on herännyt Tallinnan upeuteen ja alkanut käydä muuallakin kaupungissa kuin vanhassa kaupungissa ja SuperAlkossa. :) Se on aika ihana juttu! Olen itse menossa seuraavan kerran Tallinnaan ensi vuonna, mutta varasin useamman päivän, että ehdin tutustua kaupunkiin paremmin. Pidän baltialaisesta muodista ja Telliskiven alue oli upea, paljon on nähtävää ja koettavaa. :)

    VastaaPoista