maanantai 30. syyskuuta 2024

Keittiön cocktailtaulu



Olen nyt asunut aika tarkalleen vuoden tässä asunnossa. Muista vielä liiankin elävästi sen epätoivon ja kaaoksen, joka meillä oli muuttopäivänä.

Muuttoa saatiin onneksi tehtyä silloin pitkin viikkoa, sillä sain avaimet aiemmin, jotta pääsin tekemään asuntoon pintaremonttia. Kaikki seinät maalattiin ja siinä ohella sai pestyä samalla kaappeja valmiiksi. Äiti ja kummit olivat täällä silloin, joten saimme kaiken pienen tavaran tuotua ennen varsinaista muuttopäivää. Vaikka tavaroita oli ehtinyt mennä jo kaappeihin ja varastoon, niin olin aivan varma, etten tule tänne mahtumaan.

Vaikka myin huonekaluja ja astioita, niin oli paljon mistä en halunnut luopua - varsinkaan siinä elämäntilanteessa. Joten 82 neliömetrin asunnosta tavarat sisällytettiin 52 neliön asuntoon, ja voin kertoa, etten meinannut enää itse mahtua sisälle. Siinä piti vetää muutama kerta syvään henkeä ja miettiä, että mistä aloittaisi. 

Mutta niin sitä vain kaikki löysivät paikkansa. Tästä tuli vähitellen enemmän koti, vaikka vielä tänäänkin jotkut asiat hakevat paikkaansa. Yksi parhaista asioista tässä asunnossa on se, että varasto on heti ulko-ovesta seuraava, eikä viereisen rapun kellarissa niin kuin edellisessä asunnossa. Se tuo paljon liikkumavaraa, kun varastoon lähteminen ei ole kynnyskysymys.



Nyt kun tuntuu, etten ole tästä ihan heti lähdössä, niin aloin tekemään tästä asunnosta yhä enemmän itseni näköistä. Sain vihdoin nimittäin taulun keittiön seinälle! Olen jo aikoja sitten ostanut julisteen, joka on odottanut kehyksiä. Viimein sain itseäni niskasta kiinni ja kehykset ostettua, ja kas - siinä se nyt on. Ihana cocktailtauluni kultaisissa kehyksissä.

Oikeasti ostin kaksi samanhenkistä julistetta, mutta totesin vasta sitten, ettei ne mahdu tuohon kivasti vierekkäin. Joten tämä on tällainen vaihtotaulu, vaihdan toisen kuvan aina kun siltä tuntuu. Ainut ongelma on vain se, että on vaikea päättää, kumpaa pitäisin seinällä!


Toinen pienmpi sisustusjuttu on uusi marmoria mukaileva kynttilänjalka sekä samaa tyyliä olevat lasinaluset. Lasinluset löysin Tallinnasta ja kynttilänjalan sen jälkeen Jyskistä, joten selkeästi minulla on nyt alkamassa jokin marmorikausi. 

Toivon, että saisin vielä aikaiseksi laitettua hyllyjä seinälle, ja olisi tuolla pari julistettakin odottamassa. On vain niin vaikea päättää mihin, koska en halua turhia reikiä seiniin. Mutta hyllyt auttaisivat myös kasvien kanssa, silloin saisin niitä vähän pois lattialta. Olen myös miettinyt olohuoneen vaaleanpunaiselle seinälle lipastoa, koska säilytystila ei olisi pahitteeksi, mutta jos ostan sen, niin luovun pupuhaaveesta. Koska siinä on samalla ainoa kohta, jonne pupun häkki mahtuisi. 

Lipastoa on kuitenkin onneksi hetki aikaa pohtia, sillä ensin pitää uusia puhelin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti