sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Vielä huomennakin


Nyt on pakko myöntää, että ihan vähän nolottaa kertoa tätä teille, mutta olen löytänyt paremman mokkapalareseptin. Olen nimittäin aina vannonut äidin reseptiin, mutta valitettavasti se on nyt päihitetty. Anteeksi äiti!

Vetoan nyt kuitenkin siihen, että äidin ohje on tarkoitettu leivottavaksi tavallisilla vehnäjauhoilla. Olen vain aina vaihtanut jauhot gluteenittomiin, mutta ongelmana on ollut se, että mokkapala on ollut seuraavana päivänä hyvin kuivaa. Kesällä jouduin kokeilemaan tätä uutta reseptiä, sillä töihin tarvittiin sekä gluteeniton että maidoton jälkkäri. Olin hyvin epäileväinen reseptin suhteen ja mikään vaihe ei mielestäni mennyt siinä oikein, mutta lopputulos oli täydellinen. Niin pehmeää ja suussasulavaa - vielä seuraavana päivänäkin!

Nyt pimenevien syysiltojen myötä teki mieli jotain herkkuja, ja päätin kokeilla samaa ohjetta uudestaan. Edelleen yhtä hyvää, joten haluan jakaa tämän ilon myös teille. Leivo, nauti ja ihastu. Ja muista, että jos mokkapalan ei tarvitse olla maidoton, niin voit käyttää aivan tavallista voita.


Pohja:
 1/2 dl vettä
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
225 g voita tai maidotonta margariinia
2,5 dl sokeria
2 3/4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa

Kuorrute:
6 dl tomusokeria
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
75 g voita tai maidotonta margariinia
3/4 dl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle strösseleitä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta vesi vedenkeittimellä ja mittaa joukkoon kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Mittaa isoon kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri, ja toiseen astiaan valmiiksi jauhot sekä leivinjauhe. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella ja lisää joukkoon kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Lisää jauhot vähitellen, edelleen vatkaten. Kaada lopuksi taikinan sekaan kaakaoseos ja vatkaa se tasaisesti taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille, tasoita pinta ja laita uuniin 25–30 minuutiksi. Jäähdytä.

Mittaa tomusokeri ja kaakao valmiiksi astiaan. Lisää joukkoon sulatettu voi sekä kahvi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai kahvia, jotta saat koostumuksesta sopivan. Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita kauniiksi. Ripottele pinnalle strösseleitä ja anna jähmettyä ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti