sunnuntai 18. toukokuuta 2025

Jäätelöbaari auki koko kesän!


Innostuin tekemään jäätelöä ensimmäistä kertaa itse! Olen jotenkin aina ajatellut, että se on turhaa, mutta sitten tajusin makuvaihtoehtojen mahdollisuudet ja innostuin.

Kotitekoiseen jäätelöön ei tarvita jäätelökonetta, vaan pakastin, luovuutta ja aikaa. Pohja tehdään lähes poikkeuksetta kondensoidusta maidosta ja kuohukermasta, mutta myös vegaanisia vaihtoehtoja löytyy. Jäätelön maustamiselle onkin sitten vain mielikuvitus rajana! Voit käyttää marjoja, pähkinöitä, hedelmäsoseita, kaakaojauhetta, karkkeja, suklaata, liköörejä, keksejä, kastikkeita... ihan mitä vain haluat, kunhan se kestää pakastamista.


Itse vaiheilin kauan, että mitä makua nyt sitten haluaisin. Teki mieli mangojäätelöä, mansikkajäätelöä, jäätelöä suolaisella kinuskikastikkeella ja lakritsijäätelöä. Päädyin kuitenkin lopulta tekemään kaksi makua eli Baileys-kahvijäätelön sekä snickersjäätelön. Kotitekoinen jäätelö on parempi vaihtoehto, sillä siihen ei ole lisätty mitään turhaa, mutta toisaalta, on se kyllä kalliimpaakin. Voiko sen tuomaa iloa kuitenkaan mitata rahassa?

Jäätelön tekeminen oli helppoa, mutta muista tarkistaa, että pakastimessa on tilaa valmiille kulhoille. Jäätelöbaari oli kotikeittiössä auki eilen euroviisujen aikaan ja taidanpa pitää tämän baarin melko toimivana koko kesän. Jäätelöiden lisukkeina oli gluteenittömia jätskivohveleita, mansikoita sekä strösseleitä. Aion kyllä heti ensi viikolla kokeilla myös ihanan kesäistä mango-passion jäätelöä! 


Snickers-jäätelö

1 tlk kondensoitua maitoa
4 dl kuohukermaa
4 snickers-patukkaa

Vaahdota kondensoitua maitoa ja kermaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Pilko joukkoon patukat, jätä vähän pinnalle koristeeksi. Kaada pakastuksen kestävään astiaan, koristele ja nautiskele seuraavana päivänä.

Baileys-kahvijäätelö

1 tlk kondensoitua maitoa
4 dl kuohukermaa
2 tl pikakahvijauhetta
1 dl Baileys-likööriä

2 Baileys -suklaapatukkaa

Yhdistä kondensoitu maito, kerma ja pikakahvijauhe. Vaahdota sähkövatkaimella 5 minuuttia. Sekoita joukkoon likööri. Kaada pakastuksen kestävään astiaan, koristele suklaalla ja anna pakastua yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti