sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ei niin lötkö


Aamukahvin kun sain juotua, koiran kylvetettyä ja keittiön siivottua aloin valmistelemaan päivällistä. Tämän päivän erikoisuutena oli täytetyt paprikat, joita en ole ennen syönyt saatika valmistanut. Ajatus jauhelihalla täytetystä, lötköistä paprikasta ei ole houkutellut, mutta jostain syystä niitä oli pakko kokeilla. Lisukkeeksi tein leipätikkuja ja chili-kermaviilikastikkeen. Ja pakko myöntää, että oli aikas hyvää :)

Leipätikut leikkasin pitkänmallisesta sämpylästä ja voitelin öljyllä, jonka joukkoon sekoitin valkosipulia sekä oreganoa. Paprikat täytin jauheliha-ohraseoksella, jonka maustoin valkosipulilla, yrteillä, pippurilla ja suolalla. Täytteesen käytin myös ylijäämäpaprikat. Koko komeuden kuorrutin emmental-juustoraasteella ja paistoin grillivastuksen alla vain sen verran, että juusto sai vähän väriä. Siispä lötköefektin välttämiseksi täyte kannattaa olla kuumaa, jotta paprikan ei tarvitse olla niin kauaa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti