lauantai 21. maaliskuuta 2015

Nälkäsieppari


Aloitimme miehen kanssa jokunen viikko sitten herkkulakon. Ainoa poikkeus on, että joka kuun viimeinen lauantai saa herkutella. Viikon päästä siis. Tässä lakon aikana olen muutenkin yrittänyt syödä terveellisemmin, minkä vuoksi on aivan älytöntä joutua järjettömän närästyksen vuoksi päivystykseen. Ymmärtäisin, jos olisin syönyt iltapalaksi kolme lihapiirakkaa raejuuston ja avokadon sijasta.

Mutta iltapaloja on ollut vaikea keksiä, samoin kuin "jotain nopeaa purtavaa". Siksipä innostuinkin mysli-/välipalapatukoista ja kokeilin niitä valmistaa. Pyöräytin tehosekoittimessa pähkinöitä, manteleita, kaurahiutaleita, ripauksen pellavansiemeniä, taateleita, hieman hunajaa ja pikku lusikallisen maapähkinävoita. Taateleita ei ollut tarpeeksi, niin maapähkinävoita lisäsin lähinnä rakenteen vuoksi. Sitten vain massa tasaisesti laakean pakasterasian pohjalle, kansi kiinni ja yöksi jääkaappiin. Tämä kai on nyt sitten sitä raakaruokaa.

Aamulla leikkasin jähmettyneen levyn hyvän kokoisiksi paloiksi ja maistelin yhden palan aamukahvin kanssa. Maukas korvike, jos ei tee mieli pureskella ruisleipää joka ilta. Aika kaloripommejahan nämä on, mutta eipä niitä olekaan tarkoitus ahmia koko laatikollista. Ajattelin kokeilla tehdä vielä eri makuisia lisäämällä pinnalle vaikkapa kookoshiutaleita tai kuivattuja mansikoita. Ja ensi kerralla täytyy olla tarpeeksi taateleita, kun tuo maapähkinävoin maku on niin hallitseva...

1 kommentti:

  1. Oi nam! kuulostaapa herkulliselta! Täällä kans ruudun takana on kurvien vahtiminen menossa. Varsinkin illat on tuskaa. Elen katseltiin Joeryn kaa koneelta sarjaa, ja joka jaksossa ihmiset herkutteli jollain ja joi viiniä! Kyllä teki tiukkaa. Joery oikeastaan esti minua, sillä pyysin jo lettuja ja se sanoi, että ei. oma hyötynsä tarvita joskus apua ruuanlaitossa tai kaapista herkkujen kaivamisessa ;)
    Tsemppiä lakkoon ja lisää ihania reseptejä!

    VastaaPoista