tiistai 2. helmikuuta 2016

Laskiaispulla



Näin kevättalvella on monta syytä juhlaan mikä tarkoittaa tietenkin, että on monta hyvää syytä leipoa. On Runebergin päivää, ystävänpäivää, laskiaista ja mitä vielä. Tänään keskityin pullapainotteiseen leipomiseen eli laskiaispulliin. 

2,5 desilitran taikinasta tuli kymmenen pyöreää pullaa, toisin sanoen juuri sopivasti kahden ihmisen tarpeeseen. Itse en ole ikinä ymmärtänyt sitä mantelimassahömpötystä vaan täytteeksi sopii mielestäni vain hillo ja kermavaahto. Hilloksi puolestaan käy vain mansikka tai vadelma, tänään päädyimme miehen toiveesta vadelmaan. Onhan nämä hyviä, varsinkin tuoreena, mutta pakko todeta, ettei kyllä haittaa, että laskiainen on vain kerran vuodessa. 

Joulu sen sijaan voisi olla useamminkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti