keskiviikko 31. tammikuuta 2018

ChailatteKahvi on juoma, jota aika moni meistä tarvitsee aamuisin käynnistyäkseen. Toiset nautiskelevat pikku kupillisen sievästi siemaillen, toiset ryystävät sitä ämpäri kaupalla. Polttoaineen lisäksi kahvi voi olla myös herkkujuoma tai jopa jälkkäri.

Kotona juomme yleensä pannukahvia, mutta kahviloissa otan aina erikoiskahveja. Suosikkejani on ihan perus latte sekä syksyisin Starbucksista löytyvä pumpkin spice latte. Uusin tuttavuuteni on chailatte, joka pääsee aika lähelle pumpkin spicea, ja juurikin tästä syystä se on päässyt listani kärkisijoille.

Chailatte on ihanan mausteinen ja lempeä juoma, joka perinteisesti haudutetetaan maitoon. Siinä ei alkuperäisesti ole kahvia, mutta espresson kera siitä tulee aivan fantastinen herkku. Kahviloiden chai on jopa minun mielestä liian makeaa, joten olen jo pidempään halunnut kokeilla tehdä sitä itse. Jotenkin en vain ole saanut aikaiseksi. 

Eilen päätin, että oikaisen hieman, ja ostin valmista chai teetä. Siinä on nuo kaikki mausteet valmiina, joten ei tarvitse kuin keittää maitoa ja kahvia. Tänään sitten haudutin tuota chai teetä kuumaan maitoon, lorautin joukkoon espressoa, lisäsin hieman sokeria ja viimeistelin maitovaahdolla. Siitähän tuli oikein hyvä ja mausteinen chailatte, vaikka seuraavaksi aion kyllä vielä pikkuisen lisätä mausteita maitoon haudutusvaiheessa. Joskus voi siis mennä siitä mistä aita on matalin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti