torstai 11. tammikuuta 2018

Olohuoneen ongelmakohta


Meillä on miehen kanssa tapana säästää aina pikkuhiljaa rahaa johonkin isompaan hankintaan. Viimeksi säästöt kuluivat kameraan ja sen jälkeen aloimme tietoisesti säästämään huonekaluihin. Tarkoituksenamme on ollut muuttaa uuteen kotiin jo useamman vuoden ajan, mutta sopivaa asuntoa ei vain löydy tai sitten se ehtii mennä aivan nenän edestä. Siksipä päätimme, että nyt lopetamme odottamisen ja sisustamme uuden asunnon sijasta hieman tätä nykyistä pesäkoloamme. Saahan nämä huonekalut kuitenkin sitten sinne uuteen - jos sellainen joskus sattuu löytymään.


Ensimmäisenä iskimme kiinni olohuoneen ongelmakohtaan eli vitriiniin. Vanha vitriini oli aivan hyllyt kippuralla kaiken sen painon vuoksi, ja minua hirvitti, että kaikki ihanat astiani tuhoutuvat kaapin pettäessä. Lisäksi läheskään kaikki astiamme eivät mahtuneet edelliseen kaappiin, vaan olin jemmaillut niitä aina liinavaatekaappia ja vaatehuonetta myöden. Kävimme pienen kädenväännön, että kuinka paljon astioita yksi talous tarvitsee, mutta miehen järjenkäyttö ei sopinut tähän hetkeen ollenkaan. Kuinka niitä voisi olla liikaa?

Niinpä päädyimme Jyskin alennusmyynteihin ja löysimme superhyvällä tarjouksella nämä Ryslinge vitriinit. Ensin oli tarkoitus ostaa yksi yksiovinen ja yksi kaksiovinen, mutta pienen tuumailutuokion jälkeen päädyimme kahteen kaksioviseen. Pari päivää, 182 naulaa ja 76 ruuvia myöhemmin kaapit olivat kasassa ja en voisi olla tyytyväisempi. Valinta oli täysin oikea ja nämä vitriinit ovat kyllä ilo silmälle! Lisäksi nämä ovat täyspuuta, eli kestävyys pitäisi olla hieman eri luokkaa kuin edellisen lastulevykaapiston. Keksin tosin vanhallekin vitriinille jo uuden käyttötarkotuksen, mutta jatketaan siitä kunhan ilmat lämpenevät ja kevät alkaa tehdä tuloaan.


Kaappien järjestely on vielä vähän kesken, mutta en vaan voinut olla esittelemättä näitä teille. Osa astioista piileksii vielä liinavaatekaapin perukoilla ja aikaa on kulunut myös siihen, että päätin pestä kaikki kaappeihin tulevat astiat. Ei ole kiva laittaa uutuuttaan hohtavaan kaappiin pölyisiä lautasia tai sormenjäljillä kuorrutettuja laseja. Palaan siis vitriinien merkeissä vielä toisenkin kerran, kunhan vain saan kaikki järjestykseen! 

3 kommenttia:

  1. Kaunis :) Minulla olisi ostoslistalla amppelikukka. Ovatko nuo teidän kaapin päällä oikeita kukkia vai muovikukkia? Toiveissa olisi kukka-aiheinen postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oikeaita ovat ja tarkoituksena onkin ollut esitellä kasvit täällä blogin puolella :) toiveesi siis toteutuu jossain vaiheessa!

      Poista