tiistai 13. helmikuuta 2018

Moderni pullaHalusin tänä vuonna olla moderni ja keksiä aivan uudenlaisen laskiaspullan. Mielessäni pyöri kaikkia vaihtoehtoja jättipullasta kermavaahtotäytteiseen bostonkakkuun, mutta päädyin vuokapullaan. En tiedä onko termiä vuokapulla oikeasti edes olemassa, mutta lanseeraan sanan käyttöön juuri nyt.

Vuokapulla on pikkupullista tehty, pullapitkoa mukaileva leivonnainen. Se tehdään pitkän malliseen leipävuokaan, jotta saadaan mahdollisimman aito pitkon tuntuma. Itse tein vuokapullani Tupperwaren silikoniseen leipävuokaan, jonka öljysin varmuuden vuoksi. Yritin tehdä kymmenen pientä pullaa, jotta vuokapullani ei vyöryisi yli äyräiden. Asettelin pullat vuokaan tiiviisti kahteen riviin ja annoin vuoan kohota hetkisen aikaa liinan alla. Sen jälkeen voitelin koko komeuden munalla ja koristelin raesokerilla. Paistoin vuokapullaani noin puolisen tunti normaalia miedommalla lämmöllä eli 150 asteessa. Tämä siksi, että pulla varmasti kypsyy myös sisältä. 

Omaan vuokapullaani meni vähän alle puolet puolen litran taikinasta, mutta taikinan menekki riippuu tietysti vuoan koosta. Lopusta taikinasta tein pellillisen korvapuusteja - koska ne ovat parhautta.Leikkasin pullasta siivuja, ja siivut leikkasin kolmioiksi. Ideanani oli tehdä pieniä ja erimakuisia laskiaispullia, jotta niitä voi hyvillä mielin syödä useamman ja näin ollen saa myös maistaa kaikkia makuja. Olisi tylsää syödä vain yksi pään kokoinen laskiaispulla ja olla sen jälkeen aivan ähkyssä.

Täytteinä käytin vadelma- ja raparperihilloa, nutellaa sekä tietysti kermavaahtoa. Tein pullista myös tarkoituksellisesti yksikerroksisia, jotta niitä olisi helpompi syödä. Näistä tuli mielestäni erittäin söpöjä ja aion varmasti tehdä vuokapullaa toistekin! Sitäpaitsi kuka muka sanoo, että laskiaispullan täytyy olla pyöreä tai että siihen ei kuuluisi laittaa strösseleitä. Minä ainakin teen juuri niin kuin haluan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti