sunnuntai 25. helmikuuta 2018

SunnuntaiaamuUlkona ihanasti kevätaurinko paistaa ja linnut laulaa. Mieli on virkeä ja keho kaipaa hyviä juttuja, joten halusin tehdä tästä sunnuntaiaamusta hieman paremman. Valmistin aamiaiseksi kauraisaa marjapaistosta ja mies keitti chailattea kaveriksi. Mahtavuutta.

Marjoja tulee syötyä ihan liian vähän, vaikka ne ovatkin herkullisia. Marjapaistos on helppo herkku ja sen terveellisyysasteen voi määritellä itse säätelemällä sokerin määrää. Tästä ei siis tarvitse tehdä överimakeaa kaloripommia, vaan voi tehdä kuitupitoisen marjavälipalan. 

Itse käytin kesältä säästyneitä pakastemarjoja eli mustikkaa ja vadelmaa. Ripotin marjoihin pari teelusikallista sokeria, ja halutessaan joukkoon voi ripotella myös perunajauhoa sitomaan kosteutta. Pinnalle sekoitin kaurahiutaleesta, fariinisokerista ja sulatetusta voista pienen muruseoksen ja paistoin uunissa 175 asteessa niin kauan kunnes pinta oli kauniin värinen. Tätä voi nautiskella oman maun mukaan niin jogurtin, vaniljakastikkeen kuin jäätelönkin kanssa. Tai syödä ihan vain sellaisenaan. 

Ihanaa sunnuntaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti