sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Erityistoive



Kaveri päätti käydä rippikoulun näin aikuisiällä ja tänään olikin sitten vuorossa rippijuhlat. Juhla oli aika erilainen, sillä konfirmoitavia oli vain yksi eikä koko luokallista niin kuin omassa nuoruudessani. Tilaisuus oli pieni ja intiimi, paikalla oli vain kourallinen vieraita. Kahvihetki järjestettiin konfirmaation jälkeen seurakunnan tiloissa ja minua pyydettiin tekemään kakku. Sain erityistoiveen ja sen tietenkin toteutin - suklaisen tiramisukakun.

Tämä ohje on Kakkujen kuningattaret kirjasta, joka sisältää 52 kakkujen valioyksilöä. Kakut on luokiteltu kuukausien mukaan ja näin ollen siitä löytääkin kakun helposti erilaisiin tilaisuuksiin. Olen tehnyt tätä kyseistä kakkua useat kerrat ja se on kyllä aina ollut yhtä hyvää. Tällä kertaa laitoin mascarponevaahdon lisäksi kakun väliin myös aprikoosimarmeladia ja konjakkia kun ei kaapista löytynyt, niin laitoin sherryä, ja sekin toimi ihan mainiosti.

Pohja:
250 g tummaa suklaata 
175 g voita 
2 dl sokeria 
4 munaa 
2½ dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
3/4 dl vahvaa kahvia (espresso)

Täyte:
4 dl vispikermaa 
400 g mascarpone tuorejuustoa
6 rkl tomusokeria
6-8 rkl konjakkia tai kahvilikööriä

Sulata suklaa tasaiseksi. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vaahtoon. Sekoita joukkoon suklaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun irtopohjavuokaan, ja paista 175 asteessa 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, sekoita mukaan loput ainekset ja tarkista maku. Leikkaa pohja kahteen osaan, kostuta halutessasi likööri-kahvi seoksella ja levitä vaahtoa kerrosten väliin. Lopuksi kuorruta kakku masvcarponevaahdolla ja koristele vasta vähän ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti