Mangochutney on ihana, tulisen makea hilloke, jota tarjoillaan perinteisesti intialaisen ruoan kanssa. Itse suosittelisin tätä myös näin kesällä, grillatun kanan tai possun kaveriksi. Oi nam! Chutney antaa annokseen vähän potkua ja samalla hedelmäinen raikkaus piristää tuhtia grilliruokaa. Tätä saa myös valmiina, mutta vannon, että tämä kotitekoinen peittoaa ne. Valmistus on nimittäin hyvin helppoa eli pienellä vaivalla saa parempaa kuin oikaisemalla. Lisäksi tämä säilyy jääkapissa pitkään, jos vain kuumennat purkit huolella. Valmistin chutneyta seuraavanlaisella reseptillä ja sain siitä kolme pientä purkillista.
2 tuoretta mangoa
1 tuore chili
4-6 valkosipulin kynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
150 g keltaisia rusinoita (itse käytin korintteja)
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 tl sinapinsiemeniä
Kuori ja paloittele mangot. Pilko chili ja valkosipulit pieniksi, ja raasta inkivääri. Mittaa kattilaan vesi, etikka sekä sokeri ja kiehauta. Lisää loput raaka-aineet ja hauduta tunti miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja siirrä puhtaaseen, keitettyyn lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti