torstai 7. kesäkuuta 2018

Hallin antimista


Joskus on todella vaikeaa keksiä mitä laittaisi ruoaksi. Vaikka kuinka pyörisi kaupassa, niin mikään tutuista aterioista ei inspiroi. Arkena ei kuitenkaan viitsisi mitään kovin erikoista tai kallista. Mikä silloin avuksi? Itse haastoin itseni ja menin kauppahalliin. Päätin, että teen ruoan niistä aineksista mitä sieltä löydän. Tähän ei tietenkään sisälly mausteet, suurusteet tai muutkaan perustarpeet mitä kotikeittiössä jo on.

Kiertelimme miehen kanssa hallissa hetken, kunnes nappasin mukaani broileria. Mieleeni hiipi kuva kermaisesta kanapadasta. Niinpä ostin 600 grammaa broilerin luutonta reisilihaa, joka sopii täydellisesti patajuttuihin. Seuraavaksi suuntasin vihannestiskille. Nappasin kassiini fenkolia, sipulia, herkkusieniä, valkosipulia ja uuden sadon porkkanoita. Kaikki paitsi valkosipuli oli kotimaista ja ajattelin kaikkien sopivan kermaisen pippuriseen pataan. Yhtäkkiä mies kuitenkin ehdotti, että jos tekisinkin tomaattipohjaisen eikä kermaisen. Heti oivalsin, että olin nähnyt jossain kulmassa myytävän italialaisia pastoja ja sieltä löytyi myös etsimämme paseerattu tomaatti. Kohtapuoliin kauppareissu olikin jo suoritettu ja suuntasimme kotiin. Matkalla ajattelin
porkkanoiden funktiota - ehkä en laitakkaan niitä pataan. Ehkä paistan ne vain uunissa, sillä uudet porkkanat on järisyttävän maukkaita. Ja kas, ruoka oli keksitty ja kerrankin sen pohtiminen oli vielä hauskaakin! Hintaa tälle kokonaisuudelle tuli n. 20 euroa, ja tässä on kuitenkin neljä reilua annosta. Ei siis ole hinnalla pilattu, vaikka hallissa kävinkin.

Kotona pilkoin vihannekset ja kuullotin niitä padan pohjalla. Lisäsin mukaan loput ainekset, maustoin suolalla, pippurilla, oreganolla, kanaliemikuutiolla, balsamicoetikalla, hunajalla ja ripauksella cayennepippuria. Annoin ruoan hautua rauhassa pari tuntia. Tarkistin välissä vähän makua ja suurustin lientä maizenalla. Loppuvaiheessa laitoin suolalla ja pippurilla maustetut porkkanat paistumaan padan viereen, ja lisukkeeksi keitin riisi-ohraa. Ateriasta tuli monipuolinen, maukas ja sillä on kiva tarina. Haastakaa itsenne ja suunnatkaa kauppahalliin. Sillä tavoin voi vahingossa keksiä jotain uutta, niin kuin tämä tolkuttoman hyvä kanapata. Itse haluan ehdottomasti tehdä näin uudestaankin!

1 kommentti: