torstai 21. kesäkuuta 2018

ParvekkeellaKuten ehkä muistatte, istuttelin parveketta varten keväällä taas kaikennäköistä hyödyllistä ja vähemmän hyödyllistä. Nyt on tullut aika näyttää, että mitä sinne parvekkeelle oikein kuuluu.

Auringonkukista alkoi kaikki taimet kasvamaan, kun sen sijaan 16 kurkun taimesta vain neljä olivat tarpeeksi vahvoja. Chili tuottaa jo hedelmää ja sitrushedelmätkin ovat alkaneeet kypsymään. Basilikoista on saatu jo yksi pesto tehtyä, ja kukat kukkivat kauniina edelleen. Perunasadosta kerron toisella kertaa, sillä se olikin jännittävä projekti!


Kasvien hoidon ohella aloitimme tänä keväänä pitämään eräänlaista kasvikalenteria. Jokaiselle kasville on varattu muutama sivu tilaa, ja sinne on kirjattu perustiedot kuten kylvöpäivä, ulos siirtyminen ja mahdollisen kukinnan alkaminen. Siihen on jätetty tilaa myös muille huomiolle ja toiselle sivulle on nidottu kiinni siemenpussi tai taimen mukana ollut kyltti. Näin voi seuraavina vuosina tarkkailla mitkä siemenet kasvavat, mitkä viihtyvät parvekkeella ja kuinka nopeasti saa satoa. Tähän vihkoon on tarkoitus jatkaa myös seuraavien vuosien parvekeistutukset, ja kerätä tietoa kasvattaaksemme parempia kasveja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti