sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kesäinen kuskus


Kuumalla ilmalla lämmin ruoka ei oikein maistu, mutta jotain muutakin pitää syödä kuin pelkkää jäätelöä. Tässä siis yksi kesän parhaimmista resepteistä! Tämä kuskus salaatti on raikas ja täyttävä, ja muunneltavissa tarpeen mukaan. Salaatin voi valmistaa grilliruoan lisukkeeksi tai pakata lounaaksi eväsretkelle.

Kesäiseen kuskus salaattiin sopii esimerkiksi torilta ostetut tuoreet vihannekset - kirsikkatomaatit, silputtu kevätsipuli, retiisit, lehtisalaatti, yrtit ja herneet. Itse keitin tähän grilliruoan lisukesalaattiin puolet tuosta kuskus paketista. Sen lisäksi, että keitin kuskusin kasvisliemessä, maustoin sen raikkaaksi sitruunalla. Kypsä kuskus kannattaa sekoittaa aina haarukalla, jotta se pysyy irtonaisena. Kuskusin sekaan laitoin tuoretta kurkkua, raastettua porkkanaa, pakasteherneitä, vesimelonia ja fetajuustoa. Ruokaisamman tästä saa lisäämällä vielä vaikkapa katkarapuja tai tonnikalaa, keitettyä kananmunaa tai vaihtamalla fetajuuston raejuustoon. Tein tätä itseasiassa ensimmäisen kerran synttäripiknikilleni ja ihastuin oitis. Salaatin voi vielä koristella pinjansiemenillä ja tuoreilla yrteillä, ja se kannattaa tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Kunnolla viilennyt on parempaa kuin vihanneksiin sekoitettu, haalea kuskus. Lisäksi se ehtii maustua kunnolla ja seuraavana päivänä ei tarvitse kuin nautiskella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti