lauantai 7. heinäkuuta 2018

Toripäivä


Kun lomailee maalla muutaman viikon, kuuluu ohjelmistoon aina myös kesätori. Olemme tehneet siitä äidin kanssa eräänlaisen perinteen, että käymme hautausmaalle viemässä kukkia ja sitten suuntaamme torille. Paikallinen tori on pieni, mutta toripäivänä se kuhisee elämää. Ihmiset vaihtavat kuulumisia, nautiskelevat herkkuja torikahvilassa ja ostavat tuoreita, paikallisia tuotteita. Torilla tarjonta yleensä vähän vaihtelee, joten nytkään emme tienneet mitä siellä odottaisi. Vihannes- ja kalamyyjä on melkeinpä aina, mutta punottuja koreja, vaattekauppiaita ja kirpputoritavaraa on aina silloin tällöin. 

Hetken kierreltyämme mukaan oli tarttunut mehua, porkkanoita, kalaa ja juustoa. Tällä kertaa me emme käyneet torikahviossa, vaan tutustuimme nuorison pitämään kesäkahvilaan. Sieltä sai heidän itse leipomiaan kakkuja, sekä jäätelöä, virkokkeita ja kahvia. Me otimme tietysti kahvia ja kakkua, ja päiväretkemme olikin siihen asti aivan onnistunut. Kesken kaiken tuulenpuuska kuitenkin kaatoi kahvin valkoiselle paidalleni ja siinä sitä sitten oltiin. Onneksi kahvi ei ollut enää kuumaa, mutta hieman harmitti mennä kahvin värjäämänä vielä kauppaan. Onneksi se nyt ei kuitenkaan ollut niin vakavaa, ja lopuksi asialle vain naurettiin.

Tori- ja kauppakierroksen jälkeen suuntasimme takaisin kotiin ja laitoimme torilta pyydystetyt ahvenet grilliin. Kyllä elämä maalla on sitten mukavaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti