torstai 11. lokakuuta 2018

Kerrankin ajoissa



Se olisi kuulkaa lokakuun alkupuoli ja minulla on joulukortit valmiina! Kerrassaan ennenkuulumatonta, mutta ahh niin ihanaa. Nyt ei tarvitse stressata paniikissa viimeisen joulukorttien postituspäivän lähestyessä.

Tänä vuonna myös onnistuin korteissani. Kerrankin ne eivät näytä 5 vuotiaan askartelemilta, vaan oikeasti ihan kivoilta. Olen viimein löytänyt oman korttityylini ja tekniikat joita haluan hyödyntää. Minun kortteihini kuuluu siis kaikenlainen romanttisuus - pitsit, rusetit, sinetit ja rustiikkiset värit. Korttipohjat teen kartongista ja leikekirjoihin tarkoitetuista materiaaleista. Skräppilehtiöistä saa niin kätevästi tehtyä korttiin kivan taustan, eikä etupuolta tarvitse täyttää kaikella turhalla. 




Tein täksi jouluksi kahta erilaista mallia - avautuvia ja yksiosaisia. Avautuviin kortteihin laitoin koristeeksi kakkupaperia ja paperinaruista tehtyjä rusetteja. Yhteen avautuvaan tein suuren jättirusetin juuttikankaasta, mutta tuo kortti onkin erityishenkilölle, papalle. 

Yksiosaisiin kortteihin hyödynsin dasmassasta tekemiäni koristeita. Kiedoin kortin ympärille narua ja solmin koristeet naruun. Kortin taakse laitoin liimaa, että naru pysyisi paikoillaan ja osan koristeista myös liimasin paikoilleen, kun solmut eivät tahtoneet pitää. Tätä metodia ei voinut käyttää avautuvissa korteissa, sillä narua ei olisi saanut kieritettyä kortin ympäri. 

Avautuviin kortteihin laitoin myös pienen yllätyksen. Sisäsivulle on kääritty pieni paperi, joka on suljettu punaisella sinetillä. Sen sisältä löytyy jouluevankeliumi, toivottavasti ihmiset vain uskaltavat avata tuon käärön. 

Mutta mitäs sanot, menikö kortteihin käytetty aika hukkaan?



4 kommenttia:

  1. Kunnioitettavaa aktiivisuutta - me olemme jo useampana vuotena tyytyneet elektronisten viestien lähettämiseen :-)

    VastaaPoista
  2. Ihania jouluisia kuvia korteista. Itse tehdtt kortit ovat ihan niitä parhaimpia ja säästä niistä jokaisen. Ihania ideoita.

    VastaaPoista
  3. Tykkään niin paljon itse askarrelluista joulukorteista. Olenkin säästänyt kaikki sellaiset kortit, muut joulukortit menevätkin lopulta roskiin. Ehkäpä tänä jouluna itsekin kerkeän askartelemaan joulukortit.

    VastaaPoista