perjantai 25. tammikuuta 2019

Chilinen nakkikeitto


Arkiruoat ovat maistuvia ja monipuolisia, mutta joskus ne kyllästyttää. Niinä hetkinä ei kuitenkaan tee mieli mitään kovin erikoista, vaan ehkä se tuttu arkiruoka kaipaa vain hieman päivitystä. Perinteinen nakkikeitto on varmasti jokaisen suomalaiskodin arkiruokalistalla, ja niin se on myös meillä. Tällä kertaa vain hieman päivitin sitä.

Arkiruokia on helppo muunnella mieleisekseen erilaisin maustein ja lisukkein. Tein tämän nakkikeiton ihan perinteisesti juureksista, kasvisliemestä, nakeista ja herneistä. Mausteeksi kuivattua persilijaa sekä kokonaisia pippureita. Uudenlaista twistiä keittoon taioin paseeratulla tomaatilla, joka oli jo valmiiksi maustettu chilillä. Tomaatti tuo keittoon kivaa makeutta ja chili antaa lämmittävää hehkua, jota varsinkin näin kovilla pakkasilla kaivataan. Jos pidät tulisemmasta, voi mukaan toki lisätä vielä kuivattua tai tuoretta chiliä. Minulle kuitenkin riitti hyvin tuo paseeratun chili-tomaatin potku.

Toisena vinkkinä vielä, että arkiruoasta tulee maistuvampaa myös, jos sen tarjoilee jossain eri astiassa. Esimerksi keitto- ja pataruokiin isot kahvikupit on juuri täydellinen piristys!


4 kommenttia:

  1. Pieni tulisuus on varsinkin talvella loistava ajatus :)

    VastaaPoista
  2. Oo toi kuulostaa sellaselta et voisin itsekin kokeilla, vaikka mulla alkaa poskia kuumottaa jo pienempikin tulisuus 😊 ja astian vaihtelu virkistää, mulla tulee välillä tehtyä nuudelit puolen litran viinilasiin, tosin yleensä sen takia että kulhot on tiskissä 🙈😂
    http://starbox.fi/sangynalla

    VastaaPoista
  3. Keitot on ihan parasta tähän vuoden aikaan. Ne lämmittää kunnolla.

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa hyvältä, kiva twisti perus nakkikeittoon. 😊

    VastaaPoista