maanantai 18. maaliskuuta 2019

Lähes saltimbocca



Tätä menoa tästä maaliskuusta tulee täällä blogissa aika ruokapainotteinen, mutta ei kai se haittaa. Tänään valmistin taas uudenlaista arkiruokaa, ja halusin kertoa siitä heti teille. Tykkään syödä paljon kanaa, mutta välillä ne samat jutut kyllästyttää - aina ei jaksa kanakastiketta tai paistettua kanafilettä. Makumaailmaltaan tämä kana muistuttaa italialaista saltimboccaa, vaikka se valmistetaankin perinteisesti vasikasta eikä siihen kuulu täytettä.


Joskus vuosia, vuosia sitten kokeilin kääriä broilerin rintoja pekoniin, mutta ne menivät aivan pieleen. Pekoni ei sopinut siihen ollenkaan ja täytekin valui kokonaan ulos. Siispä en yrittänyt uudestaan, ennen kuin vasta nyt. Ostin marinoimattomia rintafileitä, sellaisia paksuja, joihin saa pienellä veitsellä tehtyä näppärän taskun. Taskun täytteeksi sekoitin fetajuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, tuoretta timjamia ja rouhittua mustapippuria. Uunivuoan pohjalle laitoin vielä hieman timjaminoksia antamaan makua ja tietysti öljyä. Täytetyn rintafileen ympärille kääräisin ilmakuivattua kinkkua, päälle hieman mustapippuria ja laitoin ne 200 asteiseen uuniin n. 30 minuutiksi. 

Lisukkeeksi valmistin peruna-bataattimuussia, kun jääkaapissa sattui pyörimään puolikas bataatti. Siitäkin tuli oikein hyvää, kun bataattia ei ollut liikaa. Mielestäni bataattimuusi on helposti liian makeaa, mutta kun sen kanssa laittoi perunaakin, niin se oli erittäin maukasta. Sitten enää vain vihersalaatti ja arkiruokapöytä näytti taas aikas hyvältä. 

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta! Arkiruoan kanssa on kieltämättä välillä tosi mukava "leikkiä" - monesti niitä tavallisiakin arkiruokia saa helposti tuunattua erilaisiksi :)

    VastaaPoista
  2. Herkullista. Arkiruoka muokkautuu moneen :)

    VastaaPoista
  3. Tää vois olla jotain mistä perheen lihansyöjäväki vois innostua! monesti tuntuu että arjessa tulee tehtyä liian perusruokaa - makaronilaatikko tulee kovemmallakin kaverilla äkkiä korvista ulos :D

    VastaaPoista
  4. näyttääpä hyvältä! Arkiruoka on vaan parasta!

    VastaaPoista