perjantai 6. joulukuuta 2019

Joulun koeversio



Itsenäisyyspäiväksi sain kutsun kaverin luokse katsomaan linnan juhlia ja nauttimaan hyvästä ruoasta. Tarjouduin tuomaan jälkiruoan ja päädyin taas kerran juustokakkuun. Tämä tuli oikeastaan ihan hyvään väliin, sillä samalla sain tehtyä koeversion joulun jälkiruoasta. Makua joutui hieman hakemaan, mutta kyllä se sieltä löytyi.

Yksi jos toinenkin lehti on viime aikoina ollut tulvillaan piparijäädykkeitä ja -juustokakkuja. Siispä päätin kokeilla piparijuustokakkua ja hyvinhän se sujui.  Alkuun ajattelin, että menen vain Arlan maustetulla piparirahkalla ja piparkakkumausteella, mutta piparin maku kuitenkin jäi jotenkin todella vaisuksi. Rouhinpa mukaan vielä hieman pipareita, vaikka aluksi ajattelinkin, että ne näyttäisi rumalle, mutta hyvin ne sinne sulautui. Ja jo alkoi pipari maistumaan.

Pohjan tein itsetehdyistä, glutenittomista piparkakuista sekä sulatetusta voista. Painelin sen vuoan pohjalle ja kävin täytteen kimppuun - purkki kermaa vaahdoksi, mukaan yksi tuorejuusto ja se maustettu rahka. Lisäksi sokeria sekä piparimaustetta, ja tietysti niitä murskattuja piparkakkuja. Lopuksi lisäsin liivatteen, kaadoin täytteen pohjan päälle ja laitoin yöksi jääkaappiin.


Koristeeksi suunnittelin kerrankin tekeväni jotain ultimaattisen mahtavaa eli kehrättyä sokeria. Se kuitenkin näytti helpomalle kuin se sitten olikaan, joten kehräämiset sikseen. Kovetin sulatetun, paahdetun sokerin ja mursin siitä abstarkteja koristeita kakun pinnalle. Hyvä tuli ilman kehräämistäkin, mutta sitä pitää kyllä vielä opetella.

Omaan suuhun tämän makuinen juustokakku ei ehkä sopinut. Olen enemmän raikkaiden tai suklaisten juustokakkujen ystävä. Nyt pitää siis keksiä jouluksi jokin muu jälkiruoka ja tehdä siitäkin koeversio. Veikkaanpa kuitenkin, että löydän jonkun avukseni maistelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti