maanantai 3. toukokuuta 2021

Aamupuurokakku


Törmäsin netissä ilmiöön nimeltä baked oats ja kiinnostuin. Toisaalla sitä kuvailtiin banaanilettumaiseksi vuokapaistokseksi, kun taas toisaalla sitä verrattiin uunipuuroon. Oli miten oli, sitä täytyi testatata.

Baked oatsiin tulee pitkälti samat aineet kuin niihin aamupalamuffinseihini, joskin tämä on helpompi kun kaikki menee yhteen vuokaan. Löysin lukemattoman määrän eri ohjeita ja totesin, että ohjetta voi soveltaa rajattomasti. Voit muuntaa tämän helposti vegaaniseksi ja laittaa juuri niitä täytteitä kun haluat. Itse tein ensin tutun ja turvallisen kuningatar -version, sillä marjat sopivat niin moneen.


Muussasin kolme tummentunutta banaania mössöksi, jonka jälkeen vatkasin kaksi munaa rikki kulhossa, lisäsin joukkoon 2 desiä maustamatonta jogurttia, 1 teelusikallisen vaniljasokeria, 1 teelusikallisen kardemummaa, 2 teelusikallista leivinjauhetta sekä 4 desiä kaurahiutaleita. Lopuksi sekoitin joukkoon banaanimössön. Mukaan voi lisätä vielä vaikka pähkinöitä, kanelia, leseitä tai rusinoita, ja taikinan voi kokonaisuudessaan surauttaa tasaiseksi myös blenderissä. Kaadoin taikinan vuokaan leivinpaperin päälle ja ripottelin pinnalle pakastemustikkaa sekä -vadelmaa. Maanantain kunniaksi lorautin pinnalle vielä ohuena nauhana vaahterasiirappia ja paistoin vuokaa 200 asteessa 20 minuuttia. 

Söin tätä vaniljakastikkeen kanssa, koska tänään se oli jälkkäri, mutta aamu- tai iltapalalle kaveriksi sopii esimerkiksi maustamaton jogurtti tai rahka. Itse kallistuisin kyllä siihen suuntaan, että tämä muistuttaa enemmän banaanilettuja kuin uunipuuroa, mikä on hyvä, sillä en juuri piittaa uunipuuroista. Sanotaan nyt vaikka, että tämä on kuin aamupuuro täynnä hyvää, mutta kakun muodossa. Ja ennen kaikkea, se tekee hyvää - niin keholle kuin mielellekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti