tiistai 25. toukokuuta 2021

Keikkoja ja kasveja



Olin muutaman viikon vetämässä henkeä äidin luona, ja nyt jaksaa taas. Jaksaa pyörittää arkea, blogia ja kaikkea muuta siltä väliltä. Äidin luona grillasimme, touhusimme puutarhassa ja vietimme synttäreitäni. Onnistuin toki myös polttamaan itseni kevään ensimmäisinä hellepäivänä, mutta ei se haitannut.

Olen tosiaan ehtinyt napata numeroita lisää mittariin sitten viime näkemän, ja vietin pitkästä aikaa syntymäpäivääni kotipuolessa. Lahjoja tuli enemmän kuin vuosiin, niin kuin kukkiakin. Äidiltä sain kaikkea ihanaa keittiötarviketta sekä piknikastioita, ja mieheltä sain liput juhannusaatoksi AllasSeaPoolille Reino Nordinin keikalle. Ei meidän kummankaan suurin idoli, mutta ihana päästä yhdessä ulos ja onpahan kerrankin juhannukseksi jotain ohjelmaa. Livemusiikkia on sen verran tullut kaivattua, että oikeastaan mikä tahansa menee tässä kohtaa eli tämä oli mieheltä juuri täydellinen lahja!


Palattuani olen hääräillyt kotona ja laittanut parveketta. Taimet pärjäävät lämpötilojen puolesta vihdoin ulkona, joten ensitöikseni siirsin ne isompiin ruukkuihin ja annoin hieman lannoitetta, jotta on puhtia kasvaa. Osan taimista vein äidille ja muutamia annoin sukulaisille. Istutimme osan taimista viime viikolla jo äidin kasvihuoneeseen, ja myskikurpitsan taimet äiti istuttaa ulos kun on riittävän lämmintä. Niiden satoa odotan kyllä ehdottomasti eniten - tai lähinnä sitä, että tuleeko niistä ylipäätään mitään. 

Esikasvaneiden taimien lisäksi kylvin tänään vielä parvekkeelle salaattia sekä uutena kokeiluna punajuurta. Viime kesän porkkanakokeilu ei tuottanut toivottua tulosta, joten katsotaan miten punajuurten käy. Artisokat kasvavat kovaa vauhtia, samoin vappuna istutettu varhaisperuna. Alku näyttää ainakin lupaavalle, joten toivottavasti saataisiin runsas ja herkullinen sato - niin omalta parvekkeelta kuin äidin kasvihuoneestakin! 

4 kommenttia:

  1. Tästä postauksesta tuli jotenkin hyvä fiilis!❤️ Myöhäiset onnittelut ja ihanalta kuulostaa noi lahjat, varsinkin kun on osattu yllättää!

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Äiti on paras paikka saada energiaa jälleen.

    VastaaPoista
  3. Mun pitäis kans tehdä ensimmäistä kertaa ikinä mökille kasvimaa :)

    VastaaPoista