keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Lomalle Lahteen


Tällä viikolla postiluukusta tipahti ehkä paras kirje ikinä. Me lähdemme lomalle! 

Haimme sydäntalvella optimistisesti kesälomalle ajatellen, että ehkä se korona joskus laantuu ja kesä saapuu. Olen koko kevättalven jahkaillut, että koko loma on varmaan peruttu koronan vuoksi, mutta eipäs olekkaan! Me lähdemme kesäkuussa viikoksi Lahteen enkä meinaa pysyä pöksyissäni! 

Vaikuttaa varmasti varsin järjettömältä, mutta voin vakuuttaa, että kaiken tämän kotona kökkimisen jälkeen Lahtikin kuulostaa paratiisilta. Kyseessä ei ole mikään lemmenloma hotellissa vaan ennemminkin aktiivinen ja ohjattu irtiotto arjesta. Lomakohteenamme on Lahdessa sijaitseva kuntoutuskeskus Verve ja loman organisoi Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry. MTLH järjestää vuosittain jopa 600 tuettua lomaa niille, joilla ei muulla tavoin ole mahdollisuutta lomailuun, esimerkiksi sosiaalisen, taloudellisen tai terveydellisen tilanteen vuoksi. Lomatoiminnan tarkoituksena on paitsi virkistää, niin myös antaa vertaistukea ja vahvistaa voimavaroja eli se on juuri kaikkea sitä mitä me nyt tarvitsemme. 

Ohjatun toiminnan lisäksi pääsee uusiin maisemiin, saa toivottavasti uusia sosiaalisia suhteita ja tärkeitä työkaluja arkeen tai parisuhteeseen. Lomalla on päivittäin ohjattua ohjelmaa, mutta myös vapaa-aikaa, jolloin on hyvä tutustua vaikkapa Lahteen tai hyödyntää Verven kosmetologipalveluja. Minä ainakin aion ottaa kaiken irti tuosta viikosta ja nauttia!

Paikanpäällä on myös esteetön mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen, ja totesinkin heti kirjeen saavuttua, että täytynee lähteä uimapukuostoksille. En nimittäin muista milloin olisin viimeksi uinut, joten ihanaa päästä kokeilemaan sitäkin. Odotan lomaamme niin innolla - Lahti täältä tullaan!

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa Lahteen! Jos tilaa aikatauluista löytyy, blogissani on listattuna paikkoja joissa kannattaa käydä :) Sieltä löytyy vinkkaus luonnon äärelle, kahviloihon ja pariin sisustusmyymälään. - R

    https://www.riikkamiettinen.fi/2020/09/lahti-missa-kannattaa-poiketa.html?m=1

    VastaaPoista