torstai 9. joulukuuta 2021

Kurpitsa-linssikeitto


Tein tänään aivan järjettömän hyvää ruokaa ja päätin tulla kertomaan siitä teille. Koko viikon on mieleni tehnyt intialaista ruokaa, mutta jääkaapissa odotti myskikurpitsa kokkausvuoroaan. Intialaismielitekoni kulminoitui pitkän pohdinnan jälkeen linsseihin ja kurpitsasta halusin tehdä kevyttä sosekeittoa, joten lopulta päätin vain yhdistää nämä kaksi. Lopputuloksena oli pehmeä ja mausteisen lämmin keitto pakkaspäiviin, jota suosittelen kyllä testaamaan. 

Kurpitsa-linssikeitto
 
puolikas myskikurpitsa
2 perunaa
5 porkkanaa
1 kasvisliemikuutio
1 dl punaisia linssejä
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
0,5 tl jauhettua korianteria
ripaus kuivattua chiliä
0,5 tl suolaa
vettä

Kuori ja paloittele juurekset sekä kurpitsa, ja poista kurpitsasta siemenet. Keitä kasvikset kasvisliemikuution kanssa runsaassa vedessä. Kun kaikki on kypsiä, kaada liemi toiseen kattilaan huuhdeltujen linssien päälle, lisää mausteita ja keitä linssit kypsäksi. Survo sauvasekoittimella kurpitsa, perunat ja porkkanat tasaiseksi soseeksi, ja sekoita joukkoon linssit nesteineen kaikkineen. Älä enää soseuta linssit lisättyäsi. Tarkista maku ja tarjoile fetamurun kanssa.

1 kommentti:

  1. Oi nam! <3 Sosekeitot on mun lemppareita, mutta jostain syystä olen (ihan liian) laiska niitä tekemään.

    VastaaPoista