maanantai 13. joulukuuta 2021

Uneton yö ja bingo!



Olin viikonloppuna pitkästä, pitkästä aikaa risteilyllä. Silja Line Europa kuljetti meidät Viroon ja takaisin 22 tunnin risteilyllä, johon kuului mm. grande buffet illalla ja aamulla, Erinin keikka, bingoa sekä yksi uneton yö.

Olen tosiaan ollut risteilyllä viimeksi 5 vuotta sitten, jos kansimatkustajana Tallinnaan kulkemista ei lasketa. Suunnittelin viettäväni supervillin ja railakkaan bilereissun, mutta toisin kävi. Ensin meinasin myöhästyä laivasta unohtuneen kyydin ja ruuhkaisan liikenteen vuoksi, ja kun Erinin keikka oli alkamassa, niin aloin oksentaa eturivissä. Kuin tilauksesta kaverilla oli muovipussi laukussa ja tilanne helpotti, joten pääsin jatkamaan keikkaa. Aika pian asiat kuitenkin kääntyi päälaelleen ja päätin siirtyä hyttiin jatkamaan oksentelua. En oikeastaan juuri ikinä oksenna, paitsi vatsataudissa, joten tämä yllätti minut täysin. Alkoholilla ei myöskään ollut osuutta asiaan, sillä ehdin juomaan vain yhden drinkin koko illan aikana ennen kuin tämä kaikki alkoi. En sitten tiedä oliko vika ruoassa vai missä, mutta näin nyt vain kävi.

Loppuseurue jäi juhlimaan, mutta itse päätin kaverin kanssa käydä lepäämään. Juttelimme ja kikattelimme hetken aikaa, ja yhtäkkiä kello näytti 4.35, jolloin totesimme, ettei kannata enää nukahtaa. Aamupala alkaisi klo 7, joten hetken vielä sängyissä kikateltuamme aloimme valmistautua siihen ja olimme kuta kuinkin ensimmäisinä paikalla. Minut tuntevat tietää, että se on aika saavutus! 



Toinen laivapäivä sujui huomattavasti paremmin. Reippaan aamiaisen jälkeen kävimme TaxFreessä sillä välin, kun muu seurue veti vielä unia. Shoppailun jälkeen kävimme tutustumassa laivan kaikkiin osiin aina alakannelta ylimpään spa-keitaaseen ja joka välissä täytyi tietysti hieman piristäytyä energiajuomilla tai kahvilla. Ennen ohjelman alkua pakkasimme laukut lähtöä varten valmiiksi ja viimein muutkin heräsivät.

Päiväohjelmassa oli bingoa ja karaokea, josta lopulta päädyimme koko porukalla bingoon. Tämä oli ihka ensimmäinen bingokertani ikinä! Olin todella innoissani, mutta niin pettynyt, kun peli olikin superlyhyt. Luulin, että sitä jatkettaisiin, mutta se kestikin vain yhden kupongin verran enkä edes voittanut mitään. 




Bingon jälkeen oikeastaan vain hengailtiin ja odoteltiin, että laiva saapuisi satamaan. Seurueemme toinen puoli jatkoi edellisillasta hyväksi havaitulla skumppalinjalla, joten istuskelimme baarissa ja nautiskelimme kiireettömyydestä. Housebändi soitti vielä ennen risteilyn loppua ja ihan lopputöikseni kävin vielä nautiskelemassa katkarapuleivän, joka on lähestulkoon pakollinen risteilyjuttu. 

Itse viihtyisin risteilyaluksella useammankin vuorokauden, kunhan vain ohjelmaa ja toimintaa olisi enemmän. Parasta tässä viikonlopussa oli ehdottomasti seura, ruoka, uneton yö ja bingo! Kotona vetäydyin heti sänkyyn ja otin sellaiset kevyet 17 tunnin palauttavat nokoset. 

No jengi, milloin uudestaan?

4 kommenttia:

  1. Voi ei :( Mutta hyvä, että olosi parani kuitenkin. Itsellä hyvässä muistissa oma reissu muutaman vuoden takaa, kun sain nauttia posliiniherran seurasta...Tosin silloin oli ihan kammottava myrsky...Eli pikkuisen eri asia, mutta huonovointisuus ei ole laivalla mitenkään kiva juttu.

    VastaaPoista
  2. Onneksi pahaolo ei pilannut koko reissua! Palauttavat unet on kyllä jotain mistä itse saa vain haaveilla 😂 Miekin olen käynyt viimeksi laivalla viisi vuotta sitten, eikä ole ihan hetkeen suunnitelmissa 🙈

    www.sangynalla.fi

    VastaaPoista
  3. Siitä onkin aikaa, kun olen ollut risteilyllä. :)

    VastaaPoista
  4. Irtiotto omasta arjesta kannattaa aina :) Joskus ei tarvitsekaan olla hälyä ja diskoa ympärillä vaan juuri syvällisempi kosketus toiseen ihmiseen.
    Kivaa, että pääsette jatkamaan iltanne pientä vastoinkäymisestä huolimatta.

    VastaaPoista