keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Kesän herkullisin mehu


Nyt on raparperikausi parhaimmillaan ja mikä olisikaan parempaa, kuin raikas raparperi-mansikka mehu. Tästäkin on aikaa, sillä mansikat eivät ole kuuluneet ruokavaliooni ja pelkkä raparperimehu ei ollut niin hyvää. Mutta voi vitsi tämä on herkkua!

Minulla oli 8 litran kattila, johon laitoin 8 raparperia kuorittuna ja paloiteltuna, sekä kilon pakastemansikoita. Lisäksi tietysti kattila täyteen vettä, 4 desiä fariinisokeria, 6 desiä sokeria sekä pari sitruunaa siivutettuna. Tähän olisi sopinut vielä kanetanko tai pari, mutta niitä ei kaapissa ollut.

Mehua keitellään hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoitellen. Kuori pintaan kertyvä vaahto pois ja lopuksi siivilöi mehu. Pullota se kauniisiin kesäpulloihin ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Mehu on tiivistettä, eli lisää valmiiseen mehuun vettä. Yhden suhde yhteen on ollut itselleni hyvä, mutta voit etsiä oman vahvuutesi. 

Mehu säilyy jääkaapissa reilun viikon - jos maltat olla juomatta kaikkea kerralla! Tämä on ihana juoma juhannukseksi tai sympaattinen lahja vaikka mökkiviemisiksi. Nyt vain mehukattilat porisemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti