maanantai 13. kesäkuuta 2022

KukkatarveKesäkuu on jo melkein puolivälissä, ja vasta nyt sain parvekkeen kesäiseksi ja kutsuvaksi keitaaksi. Tähän asti hyötykasvit ovat jo kasvaneet siellä hyvän tovin, mutta kukkaloisto puuttui. Tässä kuitenkin on ollut muita menoja, jotka ovat ohittaneet kukkatarpeeni.

Pääasiassa parvekkeelta löytyy taas pelargonioita, samettiruusuja sekä tähtisilmiä, mutta mukaan mahtui myös se vuosittainen uusi tuttavuus. Tänä kesänä uutena tulokkaana on pinkki lewisia, jonka ostin jo kuukausi sitten. Se on viihtynytkin nyt aika hyvin, ja ilmeisesti se tykkää kuumuudesta ja näin ollen sopii parvekkeellemme. Lewisia selkeästi viihtyy auringossa, sillä toinen on lattialla varjoisammassa kohdassa, eikä kuki niin hyvin.

Viime kesänä kokeilin harsokukkaa, joka menestyi hyvin, joten nyt sitä on sitten useampi kappale. Hyötykasvit ovat hyvässä vauhdissa, ja kurkkujakin on tullut jo niin monta, ettei tahdo perässä pysyä. Taisto on valloittanut parvekkeen sohvan eikä sen mielestä siihen olisi tarvinnut laittaa yhtään mitään muuta.

Tykkään uudesta tupla-amppelistani ja jätin valonauhankin talven jäljiltä kattoon roikkumaan. Mielestäni se sopii myös hämäriin kesäiltoihin luoden ihanaa tunnelmaa. On kiva kun vihdoin alkaa helteet, mutta toisaalta olen nauttinut myös tästä alkukesän viileydestä. Se on antanut mahdollisuuden nauttia parvekkeella oleilusta, sillä keskikesän kuumuudessa siellä voi olla vain sadepäivinä.

4 kommenttia:

  1. Onpa hyvinvoivia, kauniin värisiä kukkia! Ja tuo perunamaa on ihan loistoidea! Toivottavasti saat hyvän sadon:)

    VastaaPoista
  2. Upeasti kasvaa kaikki teillä siellä :)

    VastaaPoista
  3. Tosi upea kesäparvekem, kyllä tuolla kelpaa viettää aikaa :)

    VastaaPoista