tiistai 26. heinäkuuta 2022

Kiukkupizza




Tämä juttu on odottanut julkaisuaan alkukesästä asti, mutta eikö näin sadesäällä olekin juuri oivallinen aika palata aurinkoisiin kesäpäiviin?

Tänä kesänä on tullut grillattua harmillisen vähän - vain kerran ahvenia ja pari kertaa makkaraa. Yksi onnistuneimmista ja odotetuimmista grillaushetkistä oli kuitenkin nuotiopizza. Ajankohtana oli kesäinen lauantai-ilta ja paikkana kaunis laituri. Kaikki oli kuin romanttisesta elokuvasta ja puitteet oli niin sanotusti kohdillaan, mutta allekirjoittaneella oli juuri siinä hetkessä maailman kauhein nälkäkiukku, joten se siitä romantiikasta! 

Nuotiopizza koostui valmiista pizzataikinasta, jonka kaulitsin kotona valmiiksi leivinpaperille. Nuotiolla paistoin pannulla ensin hieman tuoreita herkkusieniä sekä katkaravun pystöjä, sillä tuumin niiden jäävän muutoin raa'aksi. Kun ne oli paistettu, otin ne pois pannulta ja siirsin taikinalevyn pannuun. Pizzakastiketta, ananasta, katkarapuja ja sieniä. Tuoreet yrtit unohtui parvekkeelle ja foliosta piti kehitellä kansi, kun juusto ei meinannut sulaa. 

Toiseen pizzaan tuli herkkusieniä, mozzarellaa ja salamia. Pizzat paistui valurautapannussa kätevästi ja ne myös maistuivat herkulliselta. Kiukkukin alkoi vähitellen laantua, mutta viileä kesäilta oli jo tavoittanut meidät, joten oli aika kerätä kamat kasaan ja suunnata kotiin. Aion kokeilla nuotiopizzaa toisenkin kerran - joskin paremmalla ajalla ja ilman kiukkua.






4 kommenttia:

  1. Meillä myös on huonosti grillattu, onneksi torstaina grillataan kun tytär tulee kotona käymään.

    VastaaPoista
  2. Grillaaminen on tosiaan jäänyt meilläkin harmillisen vähälle tänä kesänä.

    VastaaPoista