maanantai 5. heinäkuuta 2021

DIY huonetuoksu, osa 2

 
Viikko sitten aloittamani huonetuoksuprojekti on saatu päätökseen. Tuoksuttelin pulloa päivittäin ja mielestäni parin viimeisen päivän aikana tuoksu ei enää huomattavasti voimistunut, joten päättelin sen olevan valmis. Mitä kovempi kasvi, sitä kauemmin sen pitää olla ja sitä vahvempaa alkoholia - tai näin ainakin itse asian ymmärsin. Eli jos haluat tehdä uutteen vaikkapa havuista, tarvitset 60% alkoholia ja pidemmän ajan. 

Omassa uutteessani oli 40% vodkaa ja kuivattuja laventelin kukintoja. Pidin seosta huoneenlämmössä ja valolta suojattuna 7 päivän ajan, ja kääntelin pulloa päivittäin. En tiedä miksi väri muuttui kauniin liilasta ruskeaksi, mutta ajattelin sen kuuluvan prosessiin. Eilen siivilöin seoksen pieniin suihkepulloihin, joista sitä on sitten helppo suihkia mihin vaan. 



Asettelin suppilon päälle kahvin suodatuspussin ja siivilöin uutteen suoraan pulloihin. Harsokangas olisi ollut siivilöintiä varten paras, mutta minulla ei ollut sellaista, joten ajattelin suodatinpussin kelpaavan. Laventelin tuoksu ei ollut niin voimakas kuin halusin, joten jouduin hieman huijaamaan ja lisäsin kumpaankin pulloon kaksi tippaa eteeristä laventeliöljyä. Sen jälkeen tuoksu oli kohdillaan ja tästä tuli juuri sellaista kuin toivoinkin! 

Laventelilla on rauhoittavia ominaisuuksia, se laskee stressiä ja ahdistusta, joten se on erinomaista juurikin petivaatteille suihkuteltavaksi. Suihkautin tuoksua sänkyyn illalla, mutta olin ilmeisesti liian varovainen, sillä ei se oikein tuoksunut. Sen sijaan kun tänään suihkautin hieman reilummin vessaan siivouksen jälkeen, niin ilmassa leijaili pitkään ihana laventelin tuoksu. Täytynee tänään siis suihkuttaa sänkyynkin ihan rohkeasti ennen nukkumaan menoa.

Siinä kun oli eteeriset öljyt esillä, niin päätin ottaa samalla myös ihanan jalkakylvyn. Mukavan viileää vettä, epsom-suolaa, eteeristä ruusuöljyä, eteeristä laventeliöljyä sekä kuivattuja ruusun terälehtiä ja parvekkeelta pari laventelin kukintoa. Ihanan rentouttavaa ja virkistävää!

4 kommenttia:

  1. Kesäinen jalkakylpy on kyllä niin parasta mitä on :)

    VastaaPoista
  2. Olen joskus miettinyt huonetuoksun tekemistä itsekin, mutta on jäänyt tuon alkoholin puutteen vuoksi vielä tekemättä :D

    VastaaPoista
  3. Laventeli on yksi lempituoksuistani! Olen tosin aika laiska DIY jutuissa. Ostan laventelin eteeristä öljyä ja levitän tuoksutyynyihiin ��

    VastaaPoista
  4. En edes tiennyt että huonetuoksuja voi tehdä itse! Hyvä vinkki!❤️

    VastaaPoista