torstai 12. tammikuuta 2023

Honey, we are going to Paris!


Otsikkokin sen jo ehkä kertoo, että me lähdemme Pariisiin! Ei nyt ihan heti huomenna, vaan kesällä 2024, mutta nyt se on viimein lyöty lukkoon. Nämä kuvat ovat häämatkaltamme ja olen siitä asti sanonut, että 10. hääpäivänä tahdon takaisin Pariisiin. Ja sen me teemme.

Vaikea uskoa, että häistä on aivan pian 10 vuotta aikaa! Silloin matkustimme elo-syyskuun taitteessa, sillä häät pidettiin elokuun lopulla. Tämä uusi matka kuitenkin tulee sijoittumaan touko-kesäkuulle, sillä Pariisissa on ilmeisesti kesäolympialaiset 2024 elokuussa ja kaikki paikat ovat varmasti aika täynnä. 

Ensimmäisellä kerralla tuli kierreltyä kaikki pakolliset nähtävyydet, paitsi Notre-Damessa en käynyt sisällä ja näin jälkikäteen se kyllä harmittaa. Notre-Dame päivänä minä tarvitsin unta, joten mies meni sinne ja minä jäin nukkumaan. Versaillesin taasen haluaisin nähdä uudestaan, sillä viime kerralla oli kaikki mahdollinen epäonni mukana. Ensinnäkin Versailles oli osin remontissa, joten nähtävänä oli vain osa linnaa. Toisekseen siellä tuli kesken kaiken sähkökatkos ja me jäimme toiseen kerrokseen jumiin hyvän tovin ajaksi. Kun hissi viimein toimi ja pääsimme ulos, tarkoituksenamme oli mennä kauniiseen puutarhaan piknikille, mutta alkoikin järkyttävä kaatosade. Versailles on siis koettava uudelleen.

Tällä kertaa haluaisin enemmänkin vain kulkea katuja ja mennä juuri sinne mikä tuntuu hyvältä. Haluaisin hotellihuoneen mistä näkisi Eiffel-tornin ja haluaisin päästä paremmin mukaan Pariisilaiseen elämään. Haluaisin myös olla siellä kauemmin kuin 5 päivää, ehkä pari viikkoa. Olen aina haaveillut asuvani Pariisissa edes jonkin ajan elämästäni, mutta kahdesta viikosta on hyvä aloittaa.

Tämä matka tulee poikkeamaan häämatkasta myös siten, että aiomme matkustaa laivoilla ja junilla. Me emme kumpikaan tykkää lentämisestä, vaikka se olisikin edullisempaa ja nopeampaa, mutta monin muin tavoin se on niin epävarmaa, että ei kiitos. Sain kokea lentomatkailun häämatkalla ja se riitti minulle. Kun matkustetaan pyörätuolilla ja mukana on apuvälineitä sekä avustajia, niin on matkan suunnittelu aloitettava hyvissä ajoin. Lisäksi täytyy alkaa kerryttää matkakassaa, sillä ilmaista siitä ei tule. Tämä kaikki on kuitenkin maahdollista, tarvitaan vain oikeat ihmiset, oikeat väylät matkan toteutukseen sekä ripaus onnea, sillä honey, we are going to Paris!


5 kommenttia:

 1. Oh yes we are 😅😘

  VastaaPoista
 2. Ihana paluu paikkaan josta pitää paljon <3

  VastaaPoista
 3. Matkasuunnitelmat, vähän kauemmaskin tulevaisuuteen, ovat aika kivoja!

  VastaaPoista
 4. Oi, Pariisi olisi varmasti kokemisen arvoinen! Ihanaa matkaa ja matkan suunnitteluhetkiä =)

  VastaaPoista