perjantai 19. heinäkuuta 2024

Hiukset kuin tulipalo




Olen jo jonkin aikaa ollut kyllästynyt hiuksiini, mutta en oikein tiennyt mitä haluaisin tehdä asialle. En tiennyt pitäisikö kasvattaa vai leikata lyhyemmäksi. Yhtenä päivänä kaveri puhui kevytsävytteistä ja jo hetkeä myöhemmin löysin itseni hiusväriotoksilta.

Minulla oli nuorenpana monta vuotta punainen tai mahonginruskea tukka, kunnes kasvatin oman värin takaisin häitä ajatellen. En siis ole värjännyt hiuksiani ainakaan 11 vuoteen, ja nyt hyppäsin heti syvään päätyyn - kerralla takaisin punapääksi!

Väriksi valitsin Four Reasonsin kestosävytteen, joka oli hajusteeton ja ammoniakiton, koska päänahkani on melko herkkä. Tämä ei ainakaan käytössä yhtään kirvellyt tai kutitellut, mikä lienee hyvä merkki. Sävyksi valitsin "Marmelade", sillä se kuulosti hauskalta, ja hieman enemmän kupariin taittavalta, kuin aivan pelkkä punainen. En halunnut kestovärjäystä ja sitä jatkuvaa juurikasvun ja värjäyksen kierrettä, vaan halusin vain vähän piristystä, joka haalistuu pesuissa pois. 

Väriaine oli helppo levittää ja kerrankin vain yksi purkki riitti hiuksiini. Nimittäin silloin kuin olen viimeksi värjännyt, niin hiukseni olivat alaselkään asti, joten tuolloin väriä saattoi tarvita kolmekin pakettia. Värin levityksen jälkeen puolen tunnin odottelu, pesu, föönaus ja tadaa - uusi tukka oli valmis! Tuntuu, että tukan leikkauskin näkyy nyt jotenkin paremmin, ja tykkään lopputuloksesta niin paljon, että oikeastaan toivon, ettei väri haalistuisikaan heti ensimmäisillä pesukerroilla. 

 Ulos mennessäni hiukseni loistavat auringossa kuin tulipalo. Ehkä se on merkki siitä, että olen taas elossa.



1 kommentti:

  1. Hei, todella onnistunut hiusten sävytys. Ihanan pirteä väri eikä ihan tulipalo kuitenkaan tule itselläni mieleen 🙂 Itselläni oli kuparin sävy hiuksissa todella pitkään. Nyt siitä jo jokunen vuosi sitten iän myötä olen luopunut( ja alkavien harmaiden hiusten myötä) helpommaksi todennut. t. Sanna

    VastaaPoista