tiistai 2. heinäkuuta 2024

Uunipersikat kauramurulla


Kesäisin tuoreet persikat ovat minun yksi lempiherkuistani. Rakastan persikoita tuoreena ja tölkistä, vaikka ne ovatkin täysin eri asia. Tuoreissa vain harmittaa kun ne menevät niin kovin nopeasti pilalle, joten päätin kokeilla tällaisia uunipersikoita.

Tämä on helppo ja raikas kesäjälkkäri, eikä tämä ole liian tuhtia grilliruoan jälkeen. Voit valmistaa persikat uunissa niin kuin itse tein, mutta uskoisin, että ne onnistuvat mainiosti grillissäkin esimerkiksi valurautapannussa. Näihin voit käyttää myös ne hieman ylikypsät persikat - laita pilantuneet kuitenkin ihan rohkeasti roskiksen puolelle. 

Teen yleensä kauramurupaistoksia omenasta tai mustikasta, mutta tästä tuli jotenkin hienostuneempi, kun persikanpuolikkaat ovat jo valmiiksi vähän kuin annoskuppeja. Voit tarjoilla uunipersikat sellaisenaan tai kohottaa annoksen uusiin tuuliin vaniljajäätelön tai -rahkan avulla. Jos et ole vielä kokeillut, niin nyt heti persikkaostoksille!

Uunipersikat kauramurulla

2 tuoretta persikkaa/syöjä
4 rkl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
0,5 tl vaniljasokeria
1 rkl voisulaa

Leikkaa persikat puoliksi, jotta saat kiven pois. Voit halutessasi kuoria puolikkaat. Asettele persikanpuolikkaat uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin ja täytä ne kauramuruseoksella. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kauramuru on kullanruskeaa ja pinnalta rapeaa. Suurenna ohjetta ruokailijoiden määrän mukaan. Tarjoile lämpimänä vaniljarahkan, jäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti