keskiviikko 14. elokuuta 2024

Parvekkeen syksy



Mullistin parvekkeen taas uuteen järjestykseen. Yksi parvekkeen laseista ei mene kiinni, ja tilasin sille huollon. Ajattelin, että on parempi ottaa verhot niiltä ikkunoilta pois, ettei ne ole huoltomiesten tiellä. En sitten talveksi jaksa enää laittaa niitä takaisin, joten aloin virittelemään kausivaloja ja yhtäkkiä koko parveke olikin kääntynyt lähes ylösalaisin.

Vein ruokapöydäksi tarkoitetun pöydä takaisin varastoon. Se oli ihan kaunis ajatus, mutta todellisuudessa parvekkeella oli kesällä niin kuuma, ettei siellä tehnyt mieli syödä. Pari iltapalaa pöydän ääressä nautiskelin ja aika monet aamukahvit, mutta siihen riittää tuo pienempi, pyöreä pöytäkin.

Siirsin pyöreän pöytäryhmän tuoleineen nyt sille puolelle, missä isompi ruokapöytä oli kesän ajan. Se on kiva kun sen näkee olohuoneesta, sillä siihen tulee sitten kuitenkin laitettua talveksi lyhtyjä tai kynttilöitä. Parvekkeen toisessa päässä on tällä hetkellä pääasiassa vain kasveja ja kukkia, sekä tietysti se säilytysarkku.





Auringonkukat eivät ehtineet kauaa kukkia, sillä niihin iski jokin tuholainen, joten revin ne aika äkkiä pois, ettei ongelma leviäisi. Kurkku on kasvattamassa vielä neljä kurkkua, jonka jälkeen kitken sen pois. Se on kokonaisuudessaan jo aika huonossa kunnossa, enkä usko, että se tuottaa enempää kurkkuja, jos se nyt saa edes nämä tulossa olevat valmiiksi. On siitä kyllä tullut satoa melko paljon, ainakin 30 kurkkua kesän aikana! Basilikoista olisi ajatuksena tehdä pestoa ja chili on vasta nyt alkanut tekemään hedelmää - toivottavasti ne vain ehtivät kypsyä. 

Nyt parveke on valmiina syksyyn ja hämärään. Käytän parvekeella vain patterikäyttöisiä kynttilöitä ja led-valoja, niin ei tarvitse muistaa sammutella kynttilöitä. Led-valonauhan kanssa ripustin värikkäät paperilyhdyt, joissa on myös valot, muttei ne toimi enää. Kivasti ne tuo ilmettä siitä huolimatta. Jossain vaiheessa vaihdan vielä pelargoniat callunaan ja katsotaan taas sitten keväällä, että miten päin parveekkeen sisustan.




2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis ja viihtyisän oloinen parveke sulla!

    VastaaPoista
  2. Sulla on kyllä hyvä sisustussilmä. Ei voi kuin kadehtia kodikasta tunnelmaa.

    VastaaPoista