Kokeilin tuossa alkukesällä uutta reseptiä, ja nyt viikonloppuna innostuin leipomaan uudelleen.
Kyseessä on siis suklaa-banaanikaurakeksit, joihin ei ole lisätty ollenkaan sokeria. Paitsi itse lisäsin kyllä hieman vaniljasokeria. Nämä sopii siis hyvin kahvipöytään, välipalaksi, tai kuten itse teen, napostelen näitä aamupalaksi aamukahvin kanssa. Helppoja ja herkullisia, mutta miksi tyytyä valmiiseen reseptiin, kun sitä voi itse vähän muokata.
Ensimmäisellä kerralla lisäsin taikinaan maapähkinävoita, koska maapähkinä, suklaa ja banaani on täydellinen yhdistelmä. Viikonloppuna sain kuitenkin idean kokeilla samaisia keksejä kookoshiutaleilla - ja sehän toimi! Tein taikinasta ns. pohjan, jonka jälkeen sekoitin puolikkaaseen maapähkinävoita ja toiseen puolikkaaseen kookoshiutaleita.
Nämä kannattaa muotoilla pellillä juuri sellaiseksi kuin haluaa, sillä ne eivät muuta uunissa muotoaan. Olen miettinyt tuota leivinjauheen funktiota, mutta silti laittanut sitä, kun alkuperäisessä ohjeessa oli. Suklaahoput voi halutessaan korvata vaikka rouhituilla pähkinöillä tai kuivatuilla marjoilla.
Suklaa-banaanikaurakeksit 20kpl
3 kypsää banaania
50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl Virtasalmen vaaleaa glut. jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
100 g tummasuklaahippuja
(2 tl vaniljasokeria)
Lisäksi
1 rkl maapähkinävoita
1 dl kookoshiutaleita
Muussaa banaanit ja sulata rasva. Sekoita ainekset yhteen ja jaa taikina puoliksi. Lisää toiseen puolikkaaseen maapähkinävoita ja toiseen kookoshiutaleet. Sekoita kumpikin tasaiseksi. Tee pellille kasoja ja painele ne lusikalla kekseiksi. Ei kovin ohueksi. Kookosversioihin laitoin vielä pinnalle hieman koristeeksi kookoshiutaleita. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti