Tänä viikonloppuna hieman hemmottelin itseäni - eilen kävin sushilla ja tänään tein kotona herkullista ruokaa. Kokeilin ensimmäistä kertaa pinsaa, joka on jo sosiaalisessa mediassa tainnut tulla ihan trendiruoaksi.
Pinsa on eräänlainen focaccian ja pizzan yhdistelmä. Normaali pinsapohja tehdään venhäjauhoista, soijajauhoista sekä riisijauhoista. Itse tein pohjan kuten gluteenittoman focaccian, sillä Virtasalmen viljatuotteen vaalea jauhoseos on jo valmiiksi sekoitus eri jauhoja. Maustoin taikinan valkosipulilla ja kuivatuilla yrteillä, jottei siitä tulisi ihan pelkästään focaccian makuinen. Pinsa on kaunis tarjottava esimerkiksi illanistujaisiin, sillä itselleni ainakin ruoan visuaalisuus on myös tärkeää.
Taikinasta tuli kaksi sopivan kokoista pinsaa ja tämä riitti hyvin kahdelle hengelle. Täytteinä voi käyttää melkeinpä mitä vain haluaa - italialaisia kinkkuja ja makkaroita, juustoja, pestoa, tuoreita yrttejä, rucolaa, kirsikkatomaatteja, katkarapuja, artisokan sydämiä, oliiveja... lista lienee loputon. Itselläni oli toisessa pohjalla ensin vihreää pestoa ja sitten uunin jälkeen laitoin siihen Milanon salamia, mozzarellaa, aurinkokuivattua tomaattia seä tuoretta basilikaa. Toiseen puolestaan laitoin punaista pestoa, ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa, balsamicokastiketta ja pistaasipähkinöitä.
Ihanan erilainen uutuus ja erittäin herkullinen. Täytteitä vaihtelemalla saa juuri sellaisen pinsan kuin haluaa. Näin myös ohjeita joissa pohja laitettiin täytteineen vielä uuniin, että juusto sulaa, mutta itse halusin pitää tämän jotenkin mahdollisimman kaukana pizzasta. Ehkä pinsani ei sitten ole aito ja alkuperäinen, mutta suosittelen silti kokeilemaan!
Gluteeniton pinsa kahdelle
4 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 tl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl Provencalen yrttisekoitusta
n. 4,5-5 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
Haluamiasi täytteitä
Lisää kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää , hienonnettu valkosipuli, yrttiseos, sokeri, suola sekä öljy, ja sekoita. Lisää jauhot osissa ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina puoliksi ja muotoile kaksi ovaalinmallista pinsapohjaa. Ne saavat jäädä n. 2cm paksuisiksi. Peitä pelti kelmulla ja pyyhkeellä, ja anna kohota 1-2 tuntia.
Painele kevyesti sormenpäillä pieniä kuoppia taikinaan. Levitä pinnalle esimerkiksi pestoa ja paista pohjia 200 asteessa 15 minuuttia. Täytä paistamisen jälkeen pinsapohjat haluamillasi täytteillä ja nauti!
.jpg)


.jpg)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti